Το Mitsubishi Colt επιστρέφει... και είναι Clio!

Στους ευρωπαϊκούς δρόμους θα δούμε ξανά το supermini της ιαπωνικής φίρμας, με την κατασκευή του να γίνεται από Γάλλους στην Τουρκία.

  • -
  • -

Με μια teaser φωτογραφία όπου διακρίνεται η μάσκα του αυτοκινήτου και το σήμα EV στο πλάι, η Mitsubishi έκανε γνωστό πως το Colt επιστρέφει στην Ευρώπη. Η νέα γενιά του supermini αναμένεται να λανσαριστεί το φθινόπωρο του 2023, με τις προδιαγραφές του να είναι ισάξιες των κορυφαίων προτάσεων της αγοράς.

Δεν είναι τυχαίο πως, το Colt θα βασίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό σε ένα από τα best seller της αγοράς, το Renault Clio, κάνοντας χρήση της πλατφόρμας CMF-B. Μηχανικά μέρη και τεχνολογίες θα προέρχονται επίσης από το γαλλικό supermini, με την αισθητική και την ποιότητα κατασκευής να καλύπτουν απόλυτα τις απαιτήσεις των ευρωπαίων οδηγών.

Στην Τουρκία η κατασκευή του

Στο πλαίσιο της συνεργασίας της με τη Renault, η Mitsubishi αποφάσισε η κατασκευή του αυτοκινήτου να γίνει στο εργοστάσιο της γαλλικής μάρκας στην Τουρκία. Όσον αφορά στα κινητήρια σύνολα, θα είναι υβριδικά, με το σύνολο του Clio E-TECH, το οποίο απαρτίζεται από τον 1.6 lt κινητήρα βενζίνης κι ένα ηλεκτρικό μοτέρ, παρέχοντας συνδυαστικά απόδοση 140 ίππων να τοποθετείται στην κορυφή της γκάμας.

Διαβάστε επίσης: Ηλεκτρική αυτονομία 87 km για το Mitsubishi Outlander PHEV

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε πως, το 2023 και συγκεκριμένα λίγους μήνες νωρίτερα από το Colt, η ιαπωνική φίρμα θα λανσάρει τη νέα γενιά του ASX που θα επωφεληθεί επίσης της συνεργασίας με τη Renault.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...