Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο που κάνει 680 χιλιόμετρα με μια φόρτιση

Είναι ένα από τα πιο πολυτελή EV οχήματα, ένα προηγμένο τεχνολογικά τετράτροχο με εκπληκτικές προδιαγραφές

  • -
  • -

Αναφερόμαστε στην Mercedes EQS, η οποία χαρακτηρίζεται ως η limo των ηλεκτρικών, προσφέροντας σε οδηγό και επιβάτες μοναδικά επίπεδα άνεσης. Το μοντέλο της γερμανικής φίρμας στην έκδοση EQS 450+, με βάση τα στοιχεία της αρμόδιας υπηρεσίας των ΗΠΑ (Environmental Protection Agency), μπορεί να κάνει με μια πλήρη φόρτιση 350 μίλια, δηλαδή 563 χιλιόμετρα.

eqs range1

Όπως απεδείχθη σε πρόσφατη δοκιμή στο Λος Άντζελες, το αυτοκίνητο έχει ακόμη μεγαλύτερη αυτονομία. Κατά τη διάρκεια του τεστ που πραγματοποιήθηκε στους δρόμους της αμερικανικής μεγαλούπολης, η Mercedes EQS 450+ διένυσε 422 μίλια (679 χλμ.) επιτυγχάνοντας την υψηλότερη αυτονομία σε πραγματικές συνθήκες και ξεπερνώντας το Tesla Model 3 Long Range που μέχρι αυτή την στιγμή είχε την κορυφαία απόδοση, με 350 μίλια στον ίδιο κύκλο οδήγησης. 

eqs range2

Το premium sedan που συμμετείχε στη δοκιμή αφορούσε τη βασική έκδοση και εξοπλιζόταν με ελαστικά Goodyear Eagle F1 Asymmetric διαστάσεων 255/45 και ζάντες 20 ιντσών.

Η συγκεκριμένη δοκιμή γίνεται σε όλα τα ηλεκτρικά μοντέλα από τον οργανισμό Edmunds.com Inc. Αντικατοπτρίζει με ακρίβεια το εύρος κίνησης και περιλαμβάνει όλα τα σενάρια οδήγησης τόσο μέσα στην πόλη όσο και στον αυτοκινητόδρομο, έως ότου αδειάσει τελείως η μπαταρία.

eqs range4

Αξίζει να σημειώσουμε ότι, η Mercedes EQS είναι διαθέσιμη και στην Ελλάδα στις εκδόσεις EQS 450 και EQS 580 4MATIC, με τιμή 141.750 και 163.250 ευρώ, αντίστοιχα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...