Έτοιμη η Bugatti Chiron Pur Sport Grand Prix – Δείτε πόσο κοστίζει [video]

Υπέροχη, εκθαμβωτική, εξωτική, πανάκριβη. Η νέα έκδοση του περιβόητου hypercar της γαλλικής φίρμας αποτελεί το όνειρο των φίλων των τεσσάρων τροχών.

  • -
  • -

Στο Molsheim της Γαλλίας, εκεί όπου εδρεύει η θρυλική μάρκα της Bugatti, εδώ και 112 χρόνια, τρία στοιχεία παραμένουν αμετάβλητα: Η κληρονομιά, η καινοτομία και η δεξιοτεχνία. Οι κορυφαίοι σχεδιαστές, μηχανικοί και τεχνικοί, συνεχίζουν να δημιουργούν μοναδικά τετράτροχα, αυτοκίνητα που λίγοι τυχεροί και προφανώς πάμπλουτοι πελάτες έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν.

chiron grand prix1

Η νέα Chiron Pur Sport Grand Prix αποτελεί το απαύγασμα της δεξιοτεχνίας της Bugatti. Δημιουργήθηκε από το νεοσύστατο τμήμα εξατομίκευσης της μάρκας με την ονομασία «Sur Mesure» και διακρίνεται για να μοναδικά στοιχεία παραμετροποίησης.

Αυτό το hypercar θα κατασκευαστεί σε μόλις 60 μονάδες και κοστίζει 3.000.000 ευρώ, χωρίς τους φόρους. Κάθε αυτοκίνητο φέρει αποκλειστικό πακέτο εξατομίκευσης με βάση τις επιθυμίες του πελάτη. Τα μοναδικά στοιχεία που παραμένουν ίδια σε κάθε Chiron Pur Sport Grand Prix, είναι η αναφορά στον οδηγό αγώνων Louis Chiron, το νούμερο 32 σε πόρτες και καθίσματα και το γαλάζιο χρώμα, το οποίο έχει εμπνευστεί από την αγωνιστική Bugatti Type 51 της δεκαετίας του 1930.

chiron grand prix2

Ραμμένο στο χέρι είναι το λογότυπο «EB», με τα μοτίβα «32» και «Grand Prix» να συναντώνται σε διάφορα τμήματα της καμπίνας, προβάλλοντας τη σπανιότητα και τη μοναδικότητα του μοντέλου.

Διαβάστε ακόμη: Εξωφρενικό το κόστος συντήρησης της Bugatti Chiron Pur Sport

Για την κίνηση φροντίζει ο W16 8.0 quad-turbo κινητήρας απόδοσης 1.500 ίππων και 1.600 Nm ροπής. Το γαλλικό hypercar επιταχύνει με φρενήρεις ρυθμούς, καλύπτοντας τα πρώτα 100 χλμ./ώρα από στάση σε μόλις 2,3 δευτερόλεπτα και ανεβάζοντας ταχύτητα μέχρι τα 350 χλμ./ώρα, οπότε και ενεργοποιείται ο ηλεκτρονικός κόφτης.

chiron grand prix3

Η Chiron Pur Sport Grand Prix εξοπλίζεται με κάθε λογής τεχνολογία, διαθέτει 7άρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, πατάει σε ελαστικά Sport Cup 2 R που αναπτύχθηκαν από τη Michelin ειδικά για το όχημα και έχουν διάσταση 285/30 R20 εμπρός και 355/25 R21 πίσω, καθώς και με πανίσχυρα φρένα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...