Εξωφρενικό το κόστος συντήρησης της Bugatti Chiron Pur Sport

Τα χρήματα που απαιτούνται για το service του γαλλικού hypercar προκαλούν «πονοκέφαλο» ακόμη και στους πιο εύπορους!

  • -
  • -

Αρχικά, αξίζει να αναφέρουμε ότι για να αποκτήσει κάποιος μια Bugatti  πρέπει να διαθέσει κάτι παραπάνω από 2,5 εκατομμύρια ευρώ. Συγκεκριμένα στην περίπτωση της Chiron Pur Sport η Bugatti δεν επιτρέπει την επίβλεψη του αυτοκινήτου από τον καθένα. Για την ακρίβεια ούτε καν το καθάρισμα δεν επιτρέπεται σε ένα «απλό» πλυντήριο καθώς η ανανέωση του χρώματος θα στοιχίσει 50.000 ευρώ.

Έτσι, η «χλιδάτη» γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία έχει δημιουργήσει ένα παγκόσμιο δίκτυο συντήρησης που απαρτίζεται από 10 μηχανικούς, έτοιμους να επικοινωνήσουν ανά πάσα στιγμή με τους ιδιοκτήτες κι αν κριθεί απαραίτητο να μεταβούν απευθείας στη χώρα που βρίσκεται το αυτοκίνητο για τα απαιτούμενα service.

Το βασικό service εκτελείται εφόσον το εξωτικό όχημα συμπληρώσει 16.000 χιλιόμετρα ή τους πρώτους 14 μήνες μετά την αγορά του. Ο ιδιοκτήτης καλείται να πληρώσει 21.000 ευρώ.

Όταν συμπληρωθούν επιπλέον 2 με 4 χιλιάδες χιλιόμετρα, ο κατασκευαστής αναφέρει πως πρέπει να πραγματοποιηθεί αλλαγή και καθαρισμός του συστήματος πέδησης, όπου το συνολικό κόστος ανέρχεται στα 100.000 ευρώ. Τα «εγκεφαλικά» δεν σταματούν εδώ.

Επιπλέον, πριν την ολοκλήρωση των 4 ετών προτείνεται η αλλαγή των 4 turbo της Garrett. Η τιμή υπολογίζεται μεταξύ των 19 και 22 χιλιάδων ευρώ. Από την άλλη για αλλαγή ελαστικών η τιμή ορίζεται στα 7.000 ευρώ για το σετ ενώ για τα Michelin Pilot Sport Cup 2R, απαιτούνται 36.000 ευρώ.

Συνοπτικά μια Bugatti Chiron μέσα σε 4 έτη θα στοιχίσει πάνω από 200.000 ευρώ στην καλύτερη των περιπτώσεων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...