Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα το συλλεκτικό Abarth 695 Esseesse; (video)

Κορυφαίες επιδόσεις, απόλυτη οδηγική αίσθηση, μοναδικά χρώματα και εξάτμιση Akrapovic με απολήξεις τιτανίου

  • -
  • -

Το περιορισμένης παραγωγής Abarth 695 Esseesse είναι διαθέσιμο και στην Ελλάδα, με την εγχώρια αντιπροσωπεία να προσφέρει στους υποψηφίους αγοραστές ένα από τα πιο ξεχωριστά μικρά αυθεντικά sportcars.

abart esseesse1

Με διαθέσιμες προς πώληση μόλις 1.390 μονάδες και σε δύο αποκλειστικά χρώματα (Scorpion Black και Campovolo Grey), το ιταλικό «πυραυλάκι», αποτελεί την απόλυτη έκφραση του αγωνιστικού πνεύματος της μάρκας. Εμπνευσμένο από το θρυλικό μοντέλο του 1964, κάνει τη διαφορά τόσο σε αισθητικό επίπεδο όσο και σε μηχανικό.

abarth esseesse2

Το αυτοκίνητο διακρίνεται για το μειωμένο βάρος και τα επιπλέον αεροδυναμικά βοηθήματα. Το νέο καπό από αλουμίνιο που ξεχωρίζει χάρη στα δύο χαρακτηριστικά «φουσκώματα», είναι κατά 25% ελαφρύτερο από το συμβατικό και σε συνδυασμό με το σύστημα εξαγωγής της Akrapovič και άλλες στοχευμένες μηχανικές επιλογές, οδήγησαν σε μια μείωση του συνολικού βάρους του μοντέλου κατά 10 κιλά, σε σχέση με το ήδη απόλυτο σε αυτό τον τομέα, Abarth 595 Competizione.

abarth esseesse3

Παράλληλα, η εφαρμογή του ρυθμιζόμενου αεροδυναμικού στοιχείου «Spoiler ad Assetto Variabile» εκτός από την αισθητική αναβάθμιση, συνέβαλε και στη βελτίωση της αεροδυναμικής απόδοσης, με το 695 Esseesse να ολοκληρώνει την κάλυψη των 400 μέτρων κατά 1/10 του δευτερολέπτου ταχύτερα, σε σχέση με το αντίστοιχης ισχύος Competizione. Η δυνατότητα ρύθμισης της θέσης του σπόιλερ είναι από τις 0ο έως και τις 60ο, με τη μέγιστη γωνία στα 200χλμ./ώρα να προσφέρει κάθετη δύναμη 42 κιλών, αυξάνοντας περαιτέρω τη σταθερότητα και τα περιθώρια πρόσφυσης του αυτοκινήτου.

abarth esseesse4

Εφοδιασμένο με τον κινητήρα 1.4 T-Jet απόδοσης 180 ίππων και 250 Nm ροπής, το νέο 695 Esseesse, επιταχύνει από στάση στα 100χλμ./ώρα σε μόλις 6,7 δευτερόλεπτα, επιτυγχάνει τελική ταχύτητα 225χλμ./ώρα και καλύπτει τα 400 μέτρα σε 15,1 δευτερόλεπτα.

Η αναβαθμισμένη ανάρτηση με αμορτισέρ KONI τεχνολογίας FSD και στους δύο άξονες, καθώς και το σύστημα πέδησης με τους αεριζόμενους δίσκους και τις τετραπίστονες δαγκάνες της Brembo, εξασφαλίζουν τη μέγιστη σταθερότητα και το βέλτιστο φρενάρισμα.

abarth esseesse5

Οι τροχοί ελαφρού κράματος σε λευκό χρώμα που «ντύνονται» με ελαστικά διάστασης 205/40 R17, οι απολήξεις τιτανίου και ο διαχύτης, αναδεικνύουν την παρουσία του οχήματος στον δρόμο. Στο εσωτερικό, τα σπορ καθίσματα της Sabelt με ραμμένο το λογότυπο «one of 695» στα προσκέφαλα τους, οι κόκκινες ζώνες ασφαλείας και η εκτενής χρήση υλικών όπως η Alcantara και τα ανθρακονήματα, δίνουν το στίγμα ενός δυναμικού, όσο και εξαιρετικά συλλεκτικού μοντέλου.

abarth esseesse6

Τέλος, το σύστημα πολυμέσων Uconnect με την οθόνη αφής των 7΄΄ συνοδεύεται από το σύστημα τηλεμετρίας της Abarth, ενώ προσφέρει και απόλυτη συμβατότητα λειτουργίας mirroring με κινητά τηλέφωνα που υποστηρίζουν τη συγκεκριμένη λειτουργία.

Η τιμή του συλλεκτικού Abarth 695 Esseesse στη χώρα μας ανέρχεται στα 35.350 ευρώ και συνοδεύεται από 5ετη εργοστασιακή εγγύηση με ισχύ έως 200.000χλμ. και αντίστοιχης διάρκειας υπηρεσία οδικής βοήθειας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...