Δοκιμή αυτόματα SUV: Hyundai Kona 1.0 T-GDI ή Suzuki S-Cross 1.4 Turbo;

Πολύ κοντά σε τιμή, ισχύ και φιλοσοφία, τα δύο SUV με την ασιατική καταγωγή μάχονται σώμα με σώμα.

  • -
  • -

Εκεί που η λογική ξεπερνά το συναίσθημα και οι αποφάσεις λαμβάνονται κατόπιν προσεκτικά μελετημένων υπολογισμών, ένα αυτόματο SUV μοντέλο βρίσκεται ψηλά στη λίστα ενός αγοραστή. Το SUV αμάξωμα εγγυάται χώρους, μεταπωλητική αξία και κάποιες δυνατότητες κίνησης πέρα από την άσφαλτο, ενώ τα σύγχρονα αυτόματα κιβώτια παντρεύουν την άνεση στην καθημερινότητα με την πολύ καλή απόκριση στη σβέλτη οδήγηση.

Το Hyundai Kona και το Suzuki S-Cross είναι δύο επιλογές που ξεχωρίζουν στην κατηγορία τους. Πρόσφατα τα οδηγήσαμε και τα δύο στις αυτόματες εκδόσεις τους, με επτάρι διπλοσύμπλεκτο σασμάν 7DCT για το Hyundai και κλασικό αυτόματο με μετατροπέα ροπής έξι σχέσεων για το Suzuki. Η πρόταση της Hyundai χρησιμοποιεί έναν τρικύλινδρο τούρμπο βενζινοκινητήρα 1.0 λίτρου T-GDI με 120 ίππους και η αντίστοιχη της Suzuki κινείται από έναν τετρακύλινδρο τούρμπο βενζινοκινητήρα 1.4 λίτρων Boosterjet με 129 ίππους.

Το πρώτο, στοιχίζει 22.190€ στην πολύ καλά εξοπλισμένη έκδοση Distinctive και το αυτόματο κιβώτιο 7DCT, ενώ το δεύτερο, έχει κόστος 22.410€ στην επίσης πληρέστατη GL+ Auto. Να σημειώσουμε ότι το Suzuki σε αυτά τα χρήματα προσφέρει ήπια υβριδική τεχνολογία 48V, ενώ το Hyundai από τη δική του πλευρά δίνει τη δυνατότητα mild hybrid επιλογής στους αγοραστές, αλλά παραμένει προνόμιο των εκδόσεων με το σασμάν iMT και δεν συνδυάζεται με το 7DCT. Προβάλλοντας τα δικά του «όπλα», το Kona μπορεί να μην είναι mild hybrid, όμως έχει πιο σύγχρονο εσωτερικό, ψηφιακό πίνακα οργάνων και περισσότερες δυνατότητες στο σύστημα infotainment.

Διαβάστε τις δοκιμές μας από τα αυτοκίνητα με ένα κλικ στις φωτογραφίες τους και μετά ψηφίστε ποιο από τα δύο θα διαλέγατε στο poll που βρίσκεται στο τέλος του άρθρου.

Hyundai KONA 1.0 T-GDI 120 PS 7DCT



Suzuki S-Cross 1.4 Turbo 129 PS 6AT 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...