Πρώτες επίσημες εικόνες του νέου Honda Civic Type R

Δες πότε θα κυκλοφορήσει η σκληροπυρηνική έκδοση της 11ης γενιάς του δημοφιλούς ιαπωνικού μοντέλου

  • -
  • -

Το πρώτο επίσημο teaser της Honda για την επόμενη γενιά της κορυφαίας έκδοσης Type R του Civic είναι γεγονός, με το μοντέλο επιδόσεων να βρίσκεται σε στάδιο εξέλιξης πριν την επίσημη παρουσίαση του, μέσα στο 2022. Φήμες θέλουν το νέο Type R να είναι και το τελευταίο μοντέλο της εταιρίας το οποίο χρησιμοποιεί αποκλειστικά θερμικό κινητήρα για την κίνηση του και πωλείται στην Ευρώπη.

Το teaser περιλαμβάνει δύο φωτογραφίες ενός – καμουφλαρισμένου φυσικά – πρωτότυπου. Το αυτοκίνητο αν και με επιθετική σχεδίαση φαίνεται πιο μινιμαλιστικό σχεδιαστικά σε σχέση με τον προκάτοχο του. Στο εμπρός μέρος ξεχωρίζουν μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα ενώ και στις τέσσερις άκρες, το νέο μοντέλο φαίνεται να φέρει φαρδύτερα φτερά που από κάτω κρύβουν τους μεγαλύτερους τροχούς με τα λάστιχα της Michelin και τα φρένα της Brembo ακριβώς από πίσω.

2023-Honda-Civic-Type-R-Camouflaged-2

Σίγουρα όλοι θα προσέξουν την μεγάλη αεροτομή στο πίσω μέρος σε συνδυασμό με την τριπλή εξάτμιση, αλλά οι πιο παρατηρητικοί θα μπορέσουν να δουν και λεπτομέρειες όπως οι μικρές εξαγωγές αέρα που βρίσκονται πίσω από τους εμπρός τροχούς.

Πληροφορίες που να αφορούν τα τεχνικά χαρακτηριστικά του σπορ μοντέλου δεν έχουν δημοσιευτεί, αλλά όπως όλα δείχνουν κάτω από το καπό θα κρύβεται μία βελτιωμένη έκδοση του 2λιτρου βενζινοκινητήρα που ήδη ξέρουμε, με την απόδοση βέβαια να ξεπερνά τους 320 ίππους της τελευταίας γενιάς. Περισσότερα νέα σύντομα!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...