Volkswagen Taigo: Πότε έρχεται στην Ελλάδα

Το νέο, συμπαγές SUV της Volkswagen με τα κουπέ χαρακτηριστικά αναμένεται και στη χώρα μας.

  • -
  • -

Έχοντας σαν βάση το αποδεδειγμένης αξίας T-Cross, η Volkswagen ετοιμάζεται να ρίξει στη μάχη της αγοράς ακόμη ένα SUV πόλης, αυτή τη φορά όμως με κεκλιμένη γραμμή οροφής που το εντάσσει στην υποκατηγορία των Coupe SUV. Το νέο Taigo, όπως θα ονομάζεται το συγκεκριμένο μοντέλο, έχει παρουσιαστεί και ξεχωρίζει οπτικά από όλα τα μικρά Volkswagen.

Σε αντίθεση με το Nivus, θα έρθει στην ευρωπαϊκή αγορά και βέβαια, στην ελληνική, με τα πρώτα αυτοκίνητα να υπολογίζεται ότι θα έρθουν μέσα στους πρώτους μήνες του 2022. Ουσιαστικά θα αποτελέσει μια διαφορετική εκδοχή του T-Cross με εμφάνιση που θα δίνει έμφαση στα πιο σπορ χαρακτηριστικά. Το μεταξόνιό του είναι ελαφρώς μακρύτερο, ο χώρος αποσκευών είναι κατά 17 λίτρα μικρότερος (438 λίτρα) και η καμπίνα προέρχεται ουσιαστικά αυτούσια από το νέο Polo.

Αυτό σημαίνει πως το Taigo εξοπλίζεται με την τελευταία γενιά του συστήματος infotainment MIB3 της Volkswagen, το οποίο έρχεται μέσα σε μία οθόνη αφής 6,5 ιντσών στον στάνταρ εξοπλισμό, με την δυνατότητα αναβάθμισης σε μία μεγαλύτερη 9,2 ιντσών, με δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης μέσω Android Auto και Apple CarPlay. Ψηφιακός φυσικά είναι και ο πίνακας οργάνων, ενώ χειριστήρια αφής χρησιμοποιούνται και για τον κλιματισμό.

Στο λανσάρισμα του το μοντέλο θα είναι διαθέσιμο με δύο 3κύλινδρους βενζινοκινητήρες, 1 και 1,5 λίτρου, με απόδοση 95 και 110 ίππους αντίστοιχα, αλλά και με το γνωστό 4κύλινδρο 1.500άρη TSI των 150 ίππων. Ανάλογα με το μοτέρ θα υπάρχει μηχανικό κιβώτιο 5 ή 6 σχέσεων και αυτόματο διπλού συμπλέκτη με 7 σχέσεις.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...