Αποκάλυψη για το 7θέσιο Dacia Jogger!

«Σε δική του κλάση»! Αυτό αναφέρει η Dacia για το νέο Jogger, το οποίο «δανείζεται» στοιχεία από μοντέλα διαφορετικών κατηγοριών.

  • -
  • -

Μετά το αμιγώς ηλεκτρικό Spring, τη νεότερη γενιά του Sandero και το ανανεωμένο Duster, η Dacia συνεχίζει την επιθετική της στρατηγική παρουσιάζοντας το νέο Jogger! Ένα 7θέσιο οικογενειακό αυτοκίνητο που δανείζεται στοιχεία από μοντέλα διαφορετικών κατηγοριών. Το Jogger ανήκει στο C-Segment και το κύριο χαρακτηριστικό του είναι πως μπορεί να φιλοξενήσει πέντε ή επτά επιβάτες. Η διαφορετικότητα και η ιδιαιτερότητα του είναι πως έχει μήκος αντίστοιχο με αυτό ενός estate, την άνεση και τους χώρους ενός MPV, αλλά και την περιπετειώδη εμφάνιση ενός SUV. Για αυτόν ακριβώς το λόγο, οι άνθρωποι της Dacia αναφέρουν πως είναι σε «δική του κλάση».



ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΜΟΝΤΕΛΩΝ ΤΗΣ DACIA ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Σχεδιαστικά, όλα τα παραπάνω γίνονται ορατά με την πρώτη ματιά. Η νέα σχεδιαστική ταυτότητα της Dacia είναι εμφανής στο εμπρός μέρος, έχοντας δανειστεί στοιχεία από το νέο Sandero. Τελείως καινούργια είναι τα κάθετα φωτιστικά σώματα στο πίσω μέρος, με τη γενικότερη σχεδιαστική φιλοσοφία του να παραπέμπει σε station wagon. Μάλιστα, με μήκος 4,55 m είναι το μεγαλύτερο μοντέλο στη γκάμα της Dacia. Όμως, η αυξημένη απόσταση από το έδαφος, που μάλιστα αγγίζει τα 200 mm, σε συνδυασμό με τους μεγάλους σε διάσταση τροχούς και τα πλαϊνά πλαστικά προστατευτικά, είναι τα στοιχεία που του χαρίζουν τα χαρακτηριστικά ενός SUV.  



Η άνεση και η πρακτικότητα είναι δύο στοιχεία που οι τεχνικοί της Dacia έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση. Το μεταξόνιο των 2,9 m του χαρίζει άπλετους χώρους στο εσωτερικό, με αέρα τόσο για το κεφάλι, όσο και για τα πόδια των επιβατών. Μάλιστα, η 2η σειρά καθισμάτων μπορεί να ρυθμιστεί εμπρός/πίσω κατά 70 mm, αυξάνοντας ακόμα περισσότερο τα επίπεδα άνεσης. Με την παρουσία της 3ης σειράς, μπορεί να φιλοξενήσει επτά ενήλικες στο εσωτερικό του, με τους επιβάτες να έχουν 855 mmαέρα για το κεφάλι τους, ενώ τα 127 mm απόσταση ανάμεσα στη 2η και 3η σειρά συγκαταλέγονται ανάμεσα στις κορυφαίες τιμές στην κατηγορία. Όσον αφορά τον χώρο αποσκευών, σε 7θέσια διάταξη αγγίζει τα 160 lt, ενώ σε 5θέσια φτάνει τα 565 lt. Και αν ρίξει κανείς τα καθίσματα, το συγκεκριμένο νούμερο εκτοξεύεται στα 1.819 lt!



Ο εσωτερικός διάκοσμος είναι αντίστοιχος με τα νεότερα μοντέλα της Dacia, με την οθόνη αφής των 8’’ να δεσπόζει στη κεντρική κονσόλα και να ενσωματώνει όλες τις σύγχρονες εφαρμογές και τεχνολογίες. Κάτι που ισχύει και στην περίπτωση των συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού.

Όσον αφορά τις κινητήριες μονάδες, το Jogger θα προσφέρεται σε δύο εκδοχές. Η πρώτη αφορά ένα νέο υπερτροφοδοτούμενο σύνολο υπερτροφοδοτούμενο 1.000 cc και απόδοσης 110 ίππων, ενώ η δεύτερη είναι η ECO-G που κάνει χρήση βενζίνης και LPG, αποδίδοντας 100 ίππους. Και στις δύο περιπτώσεις, οι κινητήρες συνδυάζονται με σύστημα Start & Stop, ενώ είναι προδιαγραφών Euro 6D Full.

Ο εκσυγχρονισμός της γκάμας της Dacia θα συνεχιστεί μέσα στα επόμενα χρόνια, αφού μέχρι το 2025 αναμένεται να παρουσιαστούν δύο ακόμα καινούργια μοντέλα. Μάλιστα, λίγο νωρίτερα, και συγκεκριμένα το 2023, η Dacia θα παρουσιάσει την πρώτη της υβριδική κινητήρια μονάδα, η οποία μάλιστα θα λανσαριστεί στο 7θέσιο Jogger!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...