Το ηλεκτρικό SUV της Lotus έρχεται το 2022!

Η Lotus βαδίζει στο δρόμο της εξέλιξης ή πρόκειται για μια ακόμη… ιεροσυλία; Ο,τι κι αν πιστεύετε, το νέο ηλεκτρικό SUV της έρχεται με φόρα.

  • -
  • -

Οι λέξεις Lotus, ηλεκτροκίνηση και SUV δεν πάνε μαζί ούτε στα πιο ευφάνταστα αστεία. Τουλάχιστον μέχρι τώρα, αφού η ίδια η μάρκα τα συνδυάζει, με απόλυτη σοβαρότητα και χωρίς καμία διάθεση για πλάκες. Το νέο πλάνο που αποκαλύπτει δείχνει πέντε νέα μοντέλα που θα έρθουν στην γκάμα της, μεταξύ των οποίων το hypercar Evija, το σπορ μοντέλο Emira και το νέο SUV μηδενικών ρύπων.

Μέσα στα σχέδια της Lotus είναι ένα τετράθυρο κουπέ, ενώ θα ακολουθήσει και ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο σπορ μοντέλο. Από ότι καταλάβατε, η ηλεκτροκίνηση θα παίξει δυνατά στο ρεπερτόριο της Lotus στα επόμενα χρόνια και μάλιστα -κρατηθείτε- σκοπεύουν να παρουσιάζουν μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2028 και μετά, το έτος που η εταιρεία θα συμπληρώσει τα 80 χρόνια ιστορίας.

Για να επιστρέψουμε στο SUV μοντέλο της Lotus, το οποίο είναι και αυτό που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον, η βρετανική φίρμα θα το λανσάρει σαν ένα “premium όχημα ελεύθερου χρόνου”. Οι ίδιοι οι άνθρωποι της Lotus λένε ότι τα 0-100 χλμ./ώρα θα έρχονται σε λιγότερα από 3 δευτερόλεπτα, ενώ τονίζουν ότι θα διαθέτει το πιο προηγμένο σύστημα φόρτισης των 800V στην αγορά! Αισιόδοξες ή όχι, αυτές είναι οι δηλώσεις τους. Λέγεται ότι το SUV θα ενσωματώνει μπαταρίες από 92 έως 120 kW.

Χωρίς αμφιβολία η Lotus θα διατηρήσει τον οδηγοκεντρικό χαρακτήρα που συνοδεύει όλα της τα μοντέλα μέχρι σήμερα, ανεξάρτητα με το σύστημα κίνησης του αυτοκινήτου. Άλλωστε, δεν μπορούσε να μη βάλει «νερό στο κρασί της» και να αφήσει τις τάσεις της αυτοκίνησης να φύγουν μακριά της. Μη ξεχνάμε ότι και στη νέα Emira, που παραμένει ένα παραδοσιακό σπορ κουπέ με μοτέρ εσωτερικής καύσης, έχει «φορτώσει» τεχνολογία σε όλα τα επίπεδα. Μα, Lotus με αυτόνομο σύστημα πέδησης; Κι όμως!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...