Abarth – esseesse Punto Evo και 500C

Με 165 και 160 ίππους αντίστοιχα

  • -
  • -

Στην έκθεση του Παρισιού η Abarth θα παρουσιάσει τα πακέτα βελτίωσης esseesse για τα νέα Punto Evo και 500C.

Για το Punto Evo το πακέτο βελτίωσης esseesse ανεβάζει την ισχύ του κινητήρα MultiAir από τους 165 στους 180 ίππους, ενώ η ροπή φτάνει τα 270 Nm. Στο δρόμο η Abarth υπόσχεται αναβαθμισμένες επιδόσεις, με τα 100 km/h να έρχονται από στάση σε 7.5 sec και η τελική  ταχύτητα να ανέρχεται στα 216 km/h. Η έκδοση esseesse του Punto Evo διατίθεται σε ένα νέο γκρι χρώμα (Compovolo Grey) και θα εξοπλίζεται με τροχούς 18 ιντσών. Το set-up της ανάρτησης είναι διαφορετικό, ενώ τα φρένα είναι αναβαθμισμένα, με τους εμπρός δίσκους να έχουν διάμετρο 284 mm. Στο εσωτερικό τα δερμάτινα σπορ καθίσματα έχουν την υπογραφή της Sabelt. Διαθέσιμο είναι και ένα εξελιγμένο σύστημα πλοήγησης, με λειτουργία Blue&Me, το οποίο περιλαμβάνει και ένα σύστημα τηλεμετρίας το οποίο έχει εξελιχθεί από κοινού με την Magneti-Marelli.

Στο «ανοιχτό» 500C το πακέτο esseesse αυξάνει την ιπποδύναμη του Τ-Jet κινητήρα από τους 140 στους 160 ίππους, με την ροπή να φτάνει τα 230 Nm. Οι επιδόσεις είναι βελτιωμένες, 7.6 sec για το 0-100 km/h και 209 km/h τελικής ταχύτητας. Ανάρτηση και φρένα, έχουν υποστεί και εδώ αλλαγές από την Abarth. Το αυτοκίνητο διατίθεται σε δύο συνδυασμούς χρωμάτων, ενώ διαθέτει το ίδιο  εξελιγμένο σύστημα πλοήγησης του Punto Evo, με την λειτουργία της τηλεμετρίας. Τέλος, το σύστημα εξαγωγής είναι ειδικής σχεδίασης, προσφέροντας «ιδιαίτερο» ήχο, από τις 4.000 rpm και πάνω.

Σημαντικό είναι το στοχείο ότι οι εκπομπές ρύπων των δύο μοντέλων δεν έχουν επηρεαστεί, από την αύξηση ιπποδύναμης των κινητήρων. Η διάθεση του κιτ βελτίωσης στην Ευρώπη, θα ξεκινήσει από τα τέλη του έτους.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...