Πρώτες πληροφορίες – Νέα γενιά BMW σειρά 1

Κίνηση στους πίσω τροχούς, νέοι κινητήρες turbo

  • -
  • -

Νέα δεδομένα στην γκάμα της BMW αναμένεται να φέρει, η παρουσία της νέας γενιάς σειράς 1, η οποία θα βγει στην αγορά κάποια στιγμή μέσα στο 2011. Η κίνηση κατά πάσα πιθανότητα θα παραμείνει στους πίσω τροχούς, αφού θα μοιράζεται την ίδια πλατφόρμα (L7) με την μελλοντική σειρά 3.

Η γκάμα των κινητήρων αποτελεί την πιο σημαντική διαφοροποίηση. Ένας νέος 4κύλινδρος κινητήρας 2.0 λίτρων, θα παράγει σε δύο εκδόσεις απόδοσης 204 και 238 ίππους. Παράλληλα, θα υπάρξουν και μικρότερες εκδόσεις κινητήρων βενζίνης 1.2  και 1.5 λίτρων με απόδοση 70 με 184 ίππους. Ο 6κύλινδρος κινητήρας 3.0 λίτρων, με το εξελιγμένο twin –scroll turbo (TwinPower) που κινεί τις εκδόσεις 135i Coupe και Cabrio, θα παραμείνει γι αυτούς που αναζητούν τις απόλυτες επιδόσεις.

Ηλεκτρικές και υβριδικές εκδoχές, δεν είναι προς το παρόν στα πλάνα των Βαυαρών, οι οποίοι ρίχνουν το βάρος τους, όσον αφορά το οικολογικό προφίλ του μοντέλου, στις diesel εκδόσεις. Ο νέος κινητήρας diesel Ν57 των 1.5 λίτρων, θα έχει 3κύλινδρη φύση και θα αποδίδει από 90 έως 177 ίππους.

Πληροφορίες μιλούν και για μια έκδοση «Supersport» οι οποία θα καλύπτει το κενό ανάμεσα στην 135is και την M3. Επιπροσθέτως, συζητάται η δημιουργία μιας μακρύτερης 2θυρης έκδοσης shooting-brake, η οποία θα έχει περισσότερο χώρο για τα κεφάλια των πίσω επιβατών.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...