Αυτό θα είναι το νέο Nissan X-Trail

Η παρουσίαση του νέου Nissan Rogue στην Αμερική, μας δίνει μία πρώτη γεύση για το πως θα διαμορφωθεί η ευρωπαϊκή έκδοση με τον κωδικό X-Trail

  • -
  • -

Με το ανανεωμένο Rogue της αμερικάνικης αγοράς να κάνει την επίσημη εμφάνιση του, παίρνουμε σημαντικές πληροφορίες για το ευρωπαϊκό X-Trail που αναμένεται να παρουσιαστεί το 2021

Το design αλλάζει ριζικά για την νέα γενιά, υιοθετώντας στοιχεία απο την φρέσκια σχεδιαστική νοοτροπία της Ιαπωνικής εταιρίας που έχουμε δει και στο Juke Σημαντική αλλαγή από τον προκάτοχο του είναι η μείωση των διαστάσεων με κοντύτερο μεταξόνιο κατά 2,54 mm, οροφή χαμηλότερη κατά 53,3 mm και συνολικό μήκος αμαξώματος μειωμένο κατά 43,2 m.

Πατάει πάνω στη νέα πλατφόρμα CMF-C/D. Παρά την πιο compact προσέγγιση όσον’αφορά το εξωτερικό, στο εσωτερικό συναντάμε περισσότερη ευρυχωρία για τους επιβάτες. Σε σχέση με τον προκάτοχο του, το νέο Rogue/X-Trail έχει μεγαλύτερους χώρους για τους πίσω επιβάτες, με 18 mm να έχουν κερδηθεί για το ύψος του κεφαλιού και 15 mm για τα πόδια.

Στον εξοπλισμό υπάρχουν διαθέσιμες οθόνες 8 ή 9 ιντσών, ενώ εντυπωσιακός είναι ο ψηφιακός πίνακας οργάνων των 12,3 ιντσών. Οι προσιτές εκδόσεις διαθέτουν οθόνη 7 ιντσών στον πίνακα οργάνων.

Στον τομέα των κινητήρων, η αμερικάνικη έκδοση θα εξοπλίζεται με έναν ατμοσφαιρικό 4κύλινδρο 2,5 λίτρων απόδοσης 183 ίππων. Στην Ευρώπη θα συνδυαστεί λογικά με τους κινητήρες του Nissan Qashqai: έναν βενζινοκινητήρα 1,3 λίτρων 140 ή 160 ίππων και δύο πετρελαιοκινητήρες 1,5 και 1,7 λίτρων. Είναι επίσης βέβαιο πως η γκάμα θα περιλαμβάνει και υβριδικές εκδόσεις.

Στις ΗΠΑ το Rogue θα βρεθεί στις αντιπροσωπείες το φθινόπωρο, ενώ περιμένουμε το αντίστοιχο X-Trail στην Ευρώπη στο τέλος του έτους ή στις αρχές του 2021.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...