Αυτό είναι το ανανεωμένο Skoda Kodiaq για το 2021

Η κορυφαία έκδοση vRS επιστρέφει με κινητήρα βενζίνης

  • -
  • -

Η Skoda μόλις αποκάλυψε το ανανεωμένο Skoda Kodiaq το οποίο υποβλήθηκε σε ένα facelift μέσης ηλικίας, 5 χρόνια μετά την πρώτη του παρουσίαση. Το best-seller μοντέλο της μάρκας έχει σημειώσει από το 2016 πάνω από 600.000 πωλήσεις σε 60 αγορές παγκοσμίως, ενώ άνοιξε το δρόμο για τα μικρότερα Kamiq και Karoq που ακολούθησαν.

Το νέο Kodiaq, μην θέλοντας να χάσει την θέση του ως best-seller πάτησε στον σχεδιαστικό δρόμο που χάραξε ο προκάτοχος του και απλά τον βελτίωσε. Με μικρές αλλαγές στο σύνολο του αυτοκινήτου, το τσέχικο SUV απέκτησε πιο επιβλητική και μοντέρνα εμφάνιση. Ξεκινώντας από μπροστά, βλέπουμε το καπό του νέου μοντέλου να έχει έρθει πιο έξω, φέρνοντας την ελαφρώς μεγαλύτερη εξάγωνη μάσκα σε πιο κάθετη θέση, ενώ αλλαγές έχουν γίνει και στις εισαγωγές αέρα που βρίσκονται ακριβώς από κάτω. Η τετράδα φώτων που έχει γίνει χαρακτηριστικό κομμάτι πλέον όλων των Skoda SUVs, συνεχίζει να κοσμεί το εμπρός μέρος του Kodiaq με τα νέα φώτα – τα οποία είναι πλέον διαθέσιμα και με τεχνολογία LED Matrix – να συνεχίζουν να ενώνονται με την μεγαλύτερη μάσκα ενώ έχουν λεπτύνει, δημιουργώντας το ιδανικό contrast ανάμεσα στην επιβλητική πιο κάθετη κεντρική εισαγωγή αέρα και τα λεπτεπίλεπτα φωτιστικά σώματα.

side

Οι έντονες ακμές στο προφίλ του αυτοκινήτου ενώνουν την νέα εικόνα του εμπρός μέρους με το επίσης ανανεωμένο πίσω, το οποίο φέρει μεγαλύτερη αεροτομή με μαύρο γυαλιστερό τελείωμα για βελτιωμένη αεροδυναμική αλλά και πιο σπορ εμφάνιση, νέα φωτιστικά σώματα και ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα.

Ο αέρας ανανέωσης συνεχίζει και στο εσωτερικό, με νέο design στα καθίσματα (υπάρχει και επιλογή ηλεκτρονικά ελεγχόμενων δερμάτινων καθισμάτων ή στα trim levels SE και SE L η δυνατότητα επιλογής οικολογικών καθισμάτων, των οποίων το κάλυμμα προέρχεται από ανακυκλωμένα vegan υλικά), δυνατότητα προσθήκης του ψηφιακού πίνακα οργάνων των 10,25”, αλλά και του νέου ηχοσυστήματος της Canton των 10 ηχείων. Για το infotainment η οθόνη των 8” παραμένει στον στάνταρ εξοπλισμό με την δυνατότητα αναβάθμισης σε 9,2”. Ανανεωμένος είναι επίσης και ο κρυφός φωτισμός.

interior

Το νέο μοντέλο, με συνολικό μήκος 4,7 μέτρα, προσφέρει χώρους για πέντε ή και περισσότερους επιβάτες, καθώς με την προαιρετική πτυσσόμενη τρίτη σειρά καθισμάτων, μπορεί να φιλοξενήσει έως και επτά άτομα. Εναλλακτικά, με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα, ο χώρος αποσκευών φτάνει τα 2.065 λίτρα.

Περνώντας στους κινητήρες τώρα, το νέο Skoda Kodiaq θα προσφέρεται με έναν 1.500άρη TSI σε δύο επίπεδα ιπποδύναμης, 150 και 190 ίππων, ενώ ο 2λιτρος TDI θα είναι και αυτός διαθέσιμος με 150 και 200 ίππους. Την θέση του twin-turbo diesel που γνωρίσαμε στην προηγούμενη γενιά του Kodiaq vRS, έρχεται να πάρει ένας 2λιτρος βενζινοκινητήρας, του οποίου η απόδοση φτάνει σε παρόμοια επίπεδα (245 PS). Η εισαγωγική έκδοση με τον 1.5 TSI θα είναι η μόνη που θα διατίθεται με 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο και κίνηση στους εμπρός τροχούς, ενώ όλες οι υπόλοιπες εκδόσεις θα φέρουν ένα 7άρι αυτόματο κιβώτιο στον στάνταρ εξοπλισμό, με τα μοντέλα των οποίων είναι ίση ή ξεπερνά τους 190 ίππους να έρχονται με κίνηση και στους 4 τροχούς.

Στην Ελλάδα, το νέο Skoda Kodiaq αναμένεται το φθινόπωρο, με τις προτεινόμενες τιμές λιανικής να ανακοινώνονται πιο κοντά στο λανσάρισμα του μοντέλου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...