Αυτό είναι το νέο πολυτελές Kia K8 με κινητήρα V6

Με μήκος που φτάνει τα 5 μέτρα και ισχύ που αγγίζει τους 300 ίππους

  • -
  • -

Το νέο και άκρως εντυπωσιακό Kia Κ8 πιθανότατα να μην το γνωρίσουμε ποτέ από κοντά, εδώ στην Ελλάδα, όπως δεν γνωρίσαμε και τον προκάτοχο του, το Κ7. Το νέο μοντέλο θα φέρει κάτω από το καπό έναν V6 κινητήρα βενζίνης 3,5 λίτρων με απόδοση 300 ίππους και 359 Nm ροπής. Αν και η απόδοση δεν είναι σημαντικά υψηλότερη από το προηγούμενο μοντέλο, η προσθήκη της τετρακίνησης στην κορυφαία έκδοση είναι που κάνει την διαφορά.

back

Δεύτερη επιλογή κινητήρα θα αποτελεί ο ίδιος V6 3,5 λίτρων με τεχνολογία LPI (Liquid Propane Injection αντί για GDI) με ισχύ 240 ίππους και 314 Nm ροπής, ενώ τέλος θα διατίθεται και ένας τετρακύλινδρος 2,5 λίτρων απόδοσης 200 ίππων και 248 Νm ροπής. Ασχέτως έκδοσης, όλοι οι κινητήρες θα συνδέονται με ένα αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων. Αργότερα, θα διατεθεί και ένα ακόμη μικρότερο μοτέρ 1,6 λίτρων.

Ξεφεύγοντας τώρα από τον τομέα του κινητήρα, το νέο μοντέλο θα χρησιμοποιεί γόνατα McPherson εμπρός και ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων πίσω, ενώ χάρη σε νέα ηχομονωτικά υλικά έχουν μειωθεί σημαντικά ο θόρυβος και οι δονήσεις που περνούν στην καμπίνα.

Εξωτερικά το νέο μοντέλο αντικατοπτρίζει την νέα σχεδιαστική ταυτότητα της μάρκας προσδίδοντας μία επιβλητική εμφάνιση, ενώ το μήκος του αμαξώματος έχει φτάσει τα 5 μέτρα. Η αίσθηση πολυτέλειας συνεχίζει και στην καμπίνα του μοντέλου με ηλεκτρονικά ελεγχόμενα και αεριζόμενα καθίσματα, head-up display 12 ιντσών, ηχοσύστημα 14 ηχείων και δύο οθόνες 12 ιντσών η κάθε μία, στο ταμπλό.

interior


ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...