Kincsem: Η Ουγγρική αναβίωση της Jaguar C-X75

Χορηγός του project ένας Ούγγρος επιχειρηματίας

  • -
  • -

Ο πρώην επικεφαλής σχεδίασης της Jaguar, Ian Callum, αναβιώνει ένα εκ των εντυπωσιακότερων σχεδίων του, με την βοήθεια ενός Ούγγρου επιχειρηματία. Το project της Jaguar C-X75, που δυστυχώς δεν πέρασε ποτέ την πόρτα της γραμμής παραγωγής της βρετανικής εταιρείας έρχεται ξανά στο προσκήνιο με νέα ονομασία. Για όσους ακόμη δυσκολεύονται να θυμηθούν για ποιο μοντέλο μιλάμε, ίσως να το είδατε στην σκηνή καταδίωξης της τελευταίας ταινίας του 007 «Spectre», να οδηγείται από τον κακό της σκηνής, τον οποίο υποδυόταν ο Dave Bautista.

Το νέο Kincsem λοιπόν, αποτίνει φόρο τιμής με την νέα του ονομασία, σε ένα διάσημο ουγγρικό άλογο αγώνων, το οποίο μεταφέρθηκε στην Μ. Βρετανία την δεκαετία του 1870 και κέρδισε και τους 54 αγώνες στους οποίους συμμετείχε. Σύμφωνα με τον χορηγό του project, Tibor Bak, σκοπός είναι να συνδυαστεί η Βρετανική εξειδίκευση με το Ουγγρικό «νεύρο». Το νέο αυτοκίνητο θα χρησιμοποιεί ένα ανθρακονημάτινο monocoque σασί και θα κινείται από 4 ηλεκτροκινητήρες, οι οποίοι θα τραβούν ενέργεια από έναν υψηλόστροφο, πιθανότατα V10, ατμοσφαιρικό κινητήρα βενζίνης.

cx75

Σχεδιασμένος να στροφάρει έως τις 13.000 rpm, ο ξεχωριστός αυτός κινητήρας με ήχο βγαλμένο από τον κόσμο της F1, πιθανότατα να ξεπερνά τους 300 ίππους σε ισχύ. Αν και δεν έχει σχέση με την ιπποδύναμη που θα περνά στους τροχούς, καθώς η ισχύς των τεσσάρων ηλεκτροκινητήρων δεν έχει επισημοποιηθεί αλλά υπόσχονται επιδόσεις hypercar.

Απώτερος σκοπός για το Kincsem φαίνεται να είναι η δυναμική εκκίνηση της Ουγγρικής καταγωγής εταιρείας ηλεκτρικών οχημάτων, ώστε στην συνέχεια να ακολουθήσει μία σειρά πολυτελών SUV μοντέλων, σχεδιασμένων από τον Ian Callum, τα οποία θα σταθούν απέναντι σε κατασκευές όπως αυτή της Rolls-Royce Cullinan. Το χρονοδιάγραμμα θέλει το συγκεκριμένο επιχειρηματικό πλάνο να φέρνει τα νέα SUV στην αγορά μέχρι το 2025.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...