Tα Ford S-Max και Galaxy απέκτησαν υβριδική έκδοση

Για πρώτη φορά η Ford προσφέρει τα MPV της γκάμας της με υβριδικό σύστημα απόδοσης 190 ίππων

  • -
  • -

Η Ford παρουσίασε τις αμιγώς υβριδικές εκδόσεις των S-Max και Galaxy, οι οποίες θα είναι διαθέσιμες στην ευρωπαϊκή αγορά. Τα MPV της Ford θα εφοδιαστούν για πρώτη φορά με υβριδικό σύστημα, συνδυάζοντας την απόδοση και την αποδοτικότητα. Ουσιαστικά, πρόκειται για το ίδιο σύστημα με το οποίο εφοδιάζεται και το KugaHybrid. Το σύνολο των 2.500 cc που λειτουργεί σε κύκλο Άτκινσον και έχει απόδοση 190 ίππων, βρήκε θέση κάτω από το αμάξωμα των S-Max και Galaxy. Με δεδομένο το αυξημένο βάρος, οι επιδόσεις τους είναι αξιοπρεπείς, αφού για το  0-100 km/h χρειάζονται 9,8 και 10,0 sec, αντίστοιχα. Όσον αφορά την κατανάλωση καυσίμου, η μέση τιμή αγγίζει τα 6,4 lt/100 km και στις δύο περιπτώσεις. Όπως όλα τα αμιγώς υβριδικά μοντέλα (full hybrid), δεν χρειάζεται φόρτιση από εξωτερική πηγή, αφού η μπαταρία ιόντων λιθίου της 1,1 kWh παίρνει ενέργεια τόσο από τον κινητήρα εσωτερικής καύσης, όσο και από τον ηλεκτροκινητήρα. Η μπαταρία φορτίζεται μέσω του συστήματος ανάκτησης, αλλά και όταν το αυτοκίνητο κάνει coasting (ρολάρισμα).


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΔΟΚΙΜΗ ΤΟΥ FORD KUGA PHEV

Για να μην υπάρξουν συμβιβασμοί στην άνεση και τους χώρους, η μπαταρία το υβριδικού συστήματος έχει τοποθετηθεί στο πάτωμα του αυτοκίνητου, γεγονός που ανάγκασε τους τεχνικούς της Ford να επανασχεδιάσουν το σύστημα της εξαγωγής. Αυτό σημαίνει ότι σε διάταξη πέντε καθισμάτων, το S-Max προσφέρει χώρο αποσκευών χωρητικότητας 1.035 lt., ενώ το Galaxy 1.206 lt.


MAΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ FORD KUGA HYBRID

Σε επίπεδο εξοπλισμού και τα δύο μοντέλα θα διαθέτουν ψηφιακό πίνακα οργάνων 10’’, την εφαρμογή FordPass Connect μέσω της οποίας μπορούν να συνδεθούν στο διαδίκτυο έως και δέκα συσκευές, δυνατότητες απομακρυσμένων λειτουργιών και πληροφοριών, ενώ θα είναι διαθέσιμα σε τρεις εκδόσεις. Τις γνωστές Trend, Titanium και την κορυφαία Vignale. Και τα δύο μοντέλα θα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της Ford στη Βαλένθια της Ισπανίας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...