Νέο Ford Kuga Hybrid με 1.000 km αυτονομία! (video)

Η υβριδική εκδοχή του Kuga έρχεται να προστεθεί στη γκάμα του SUV της Ford, υποσχόμενο αποδοτικότητα, οικονομία και επιδόσεις

  • -
  • -

Όταν η Ford είχε παρουσιάσει τη νεότερη γενιά του Kuga είχε υποσχεθεί πως θα πρόκειται για το πιο εξηλεκτρισμένο μοντέλο της γκάμας της. Σήμερα, η νεότερη υβριδική εκδοχή του SUV της Ford έρχεται να προστεθεί δίπλα στην plug-in Hybrid, υποσχόμενη αυτονομία έως και 1.000 km! Όπως όλα τα αμιγώς υβριδικά μοντέλα (full hybrid), δεν χρειάζεται φόρτιση από εξωτερική πηγή, αφού η μπαταρία ιόντων λιθίου της 1,1 kWh παίρνει ενέργεια τόσο από τον 2,5λιτρο κινητήρα κύκλου Atkinson, όσο και από τον ηλεκτροκινητήρα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΔΟΚΙΜΗ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ FORD KUGA PHEV

Η φόρτιση γίνεται κατά τη διάρκεια του coasting (ρολάρισμα), αλλά και του φρεναρίσματος μέσω του συστήματος ανάκτησης. Η Ford αναφέρει πως για κάθε 100 km απαιτούνται μόλις 5,1 lt καυσίμου, ενώ σύμφωνα με τις δικές τους μετρήσεις προσφέρει κατά 30% μεγαλύτερη αυτονομία σε σχέση με την plug-in εκδοχή, η οποία με αποκλειστική χρήση του ηλεκτροκινητήρα μπορεί να καλύψει έως 56 km. Ιδιαίτερη μέριμνα έχει δοθεί στη διατήρηση του θορύβου σε χαμηλά επίπεδα, ενώ η τοποθέτηση του υβριδικού συστήματος δεν έχει επηρεάσει χωροταξικά το SUV της Ford.


Η συνδυαστική του ισχύς αγγίζει τους 190 ίππους, προσφέροντας του αξιοπρεπείς επιδόσεις, με τα πρώτα 100 km/h από στάση να έρχονται σε μόλις 9,1 sec για την προσθιοκίνητη έκδοση. Βλέπετε, ιδιαίτερα σημαντικό είναι πως η υβριδική εκδοχή του Kuga, σηματοδοτεί το πρώτο εξηλεκτρισμένο μοντέλο που θα συνδυάζεται και με το σύστημα τετρακίνησης All-Wheel Drive της Ford. Το Kuga Hybrid θα είναι διαθέσιμο στις εκδόσεις Trend, Titanium, Titanium X, ST Line, ST Line X και Vignale, φυσικά με τα αντίστοιχα πακέτα εξοπλισμού.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...