Toyota Yaris Cross: Πόσο πιο ακριβό από το Yaris θα είναι;

Σύντομα θα αρχίσει στη Γαλλία η παραγωγή του μικρού SUV

  • -
  • -

Συνδυάζοντας τη δημοφιλία του Yaris με αυτή των αστικών SUV, το Yaris Cross είναι ένα αυτοκίνητο από το οποίο η Toyota έχει μεγάλες προσδοκίες. Η ετήσια παραγωγή στο εργοστάσιο της Βαλενσιέν θα είναι 300.000 μονάδες.

To Yaris Cross βασίζεται στην πλατφόρμα GA-B, ίδια με αυτή του νέου Yaris, όμως έχει τη δική του σχεδιαστική ταυτότητα. Είναι αρκετά πιο μακρύ (+24 εκατ., στα 4,18 μ.), πιο φαρδύ (+ 2 εκατ.) και πιο ψηλό (+9 εκατ.). Η απόσταση από το έδαφος είναι αυξημένη κατά 3 εκατ., στοιχείο που σε συνδυασμό με τα πλαστικά προστατευτικά και την (προαιρετική) τετρακίνηση AWD-i, εξασφαλίζουν στο Yaris Cross δυνατότητες κίνησης και εκεί όπου η άσφαλτος τελειώνει.



Δείτε εδώ τον κινητήρα του Yaris Cross

Τα πρώτα αυτοκίνητα αναμένονται στην Ελλάδα στις αρχές του δεύτερου εξαμήνου του 2021, εντός δηλαδή του καλοκαιριού. Η τιμή του παραμένει άγνωστη όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Σύμφωνα πάντως με εκτιμήσεις, θα είναι κατά 3.000-4.000 ευρώ πιο ακριβό από το Yaris, στις εκδόσεις με ίδιο κινητήρα και επίπεδο εξοπλισμού.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...