Peugeot e-Partner: Το μικρό ηλεκτρικό βαν με αυτονομία 275 km

Η γαλλική μάρκα παρουσιάζει το τρίτο της επαγγελματικό όχημα που δεν εκπέμπει ρύπους

  • -
  • -

Διαθέσιμο με καμπίνα από 2 έως 5 θέσεων και σε δύο μήκη αμαξώματος (Standard και Long), το e-Partner έρχεται να καλύψει τις ανάγκες αρκετών επαγγελματιών. Το ηλεκτρικό βαν της Peugeot όχι μόνο μειώνει τα έξοδα χρήσης σε σχέση με ένα συμβατικό όχημα, αλλά θα έχει πρόσβαση σε κάθε σημείο των πόλεων, όταν τεθούν περιορισμοί στα ρυπογόνα αυτοκίνητα.

Μετά το e-Expert και το e-Boxer, το e-Partner γίνεται το τρίτο μέλος στην γκάμα ηλεκτρικών επαγγελματικών της Peugeot. Η ηλεκτρική του αυτονομία (ανάλογα με την έκδοση) φθάνει έως τα 275 km στον κύκλο WLTP, ικανή για όλα τα ημερήσια δρομολόγια εντός των πόλεων. Το ωφέλιμό του φορτίο είναι 800 kg, ενώ ο χώρος φόρτωσης έχει όγκο 4,4 τ.μ., ίδιο με αυτόν των συμβατικών εκδόσεων. Το λανσάρισμά του στην ελληνική αγορά θα γίνει το τελευταίο τρίμηνο του 2021.

Και οι δύο εκδόσεις μήκους (Standard 4,4 μ. και Long 4,75 μ.) διατίθενται με μπαταρία ιόντων λιθίου (18 στοιχείων) με χωρητικότητα 50 kWh, η οποία εξασφαλίζει αυτονομία έως και 275χλμ. ανάλογα με την έκδοση, σε οδήγηση βάσει του ισχύοντος πρωτοκόλλου δοκιμών WLTP (Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedures).

Το μοντέλο διατίθεται με δύο τύπους ενσωματωμένου φορτιστή, για κάθε χρήση και κάθε λύση φόρτισης των πελατών. Έναν των 7.4 kW  για φόρτιση από μονοφασική παροχή στον στάνταρ εξοπλισμό, και έναν προαιρετικό των 11 kW για φόρτιση από τριφασική παροχή.

Η πρίζα σύνδεσης με την παροχή, στο πίσω αριστερό φτερό, δίνει τη δυνατότητα στο αυτοκίνητο να φορτιστεί με διάφορους τρόπους : από συμβατική παροχή, από ενισχυμένη παροχή, ή από παροχή τύπου Wall Box, ή ακόμα και από ταχυφορτιστή.

Οι τρόποι φόρτισης για την μπαταρία των 50 kWh είναι ιδιαίτερα εύκολοι και προσαρμοσμένοι στις συνθήκες της καθημερινότητας. Υπάρχει δυνατότητα για διάφορους τύπους φόρτισης : οικιακή, στο χώρο εργασίας, ή σε δημόσιους σταθμούς φόρτισης.

Από συμβατική παροχή (8A), 31ώρες για μία πλήρη φόρτιση,
Από ενισχυμένη παροχή (16A), 15ώρες για μία πλήρη φόρτιση,
Από παροχή τύπου Wall Box των 7.4kW : πλήρης φόρτιση σε 7.5 ώρες με μονοφασικό ενσωματωμένο φορτιστή (7.4 kW),
Από παροχή τύπου Wall Box των 11kW : πλήρης φόρτιση σε 5 ώρες με τριφασικό ενσωματωμένο φορτιστή (11 kW),
Από ταχυφορτιστή: ο θερμικός έλεγχος της μπαταρίας δίνει τη δυνατότητα για χρήση φορτιστών 100 kW, που επιτυγχάνουν ένα 80% της πλήρους φόρτισης σε μόλις 30 λεπτά.

Το νέο PEUGEOT e-PARTNER διαθέτει 3 προγράμματα οδήγησης :

Eco (60 kW, 190 Nm): με έμφαση στην αυτονομία και την ήρεμη οδήγηση,
Normal (80 kW, 210 Nm): ιδανικό για καθημερινή χρήση,
Power (100 kW, 260 Nm): για πλήρες φορτίο.

 

Και βέβαια, το εσωτερικό του είναι εντυπωσιακό για επαγγελματικό βαν, με το ψηφιακό i-Cockpit να παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες στον οδηγό.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...