Η Mercedes-Benz απαντά στο GOCAR: Για αυτό επιλέξαμε τη συγκεκριμένη μπαταρία στην EQA

Ο Διευθυντής Eπικοινωνίας της γερμανικής εταιρείας για τα compact μοντέλα αναφέρεται επίσης στην πρόβλεψη για τις πωλήσεις ηλεκτρικών το 2021

  • -
  • -

Ακολουθώντας το… πρωτόκολλο που επιβάλει η πανδημία, η Mercedes-Benz παρουσίασε διαδικτυακά το πρώτο της compact ηλεκτρικό μοντέλο. Η EQA είναι η μηδενικών ρύπων παραλλαγή της GLA, με την άφιξή της στην Ελλάδα να προγραμματίζεται για την άνοιξη. Νωρίτερα, εντός του Φεβρουαρίου, θα μάθουμε τις τιμές πώλησής της.

Μετά την παρουσίαση, είχαμε την ευκαιρία για μία σύντομη συνομιλία με τον Markus Nast, Manager Global Product Communications Compact Cars, SUV & Customer Solutions της Mercedes-Benz, με αντικείμενο το λανσάρισμα της EQA.

GOCAR: Ποιες είναι οι εκτιμήσεις της Mercedes-Benz για το μείγμα πωλήσεων της GLA και της EQA τα επόμενα χρόνια;

Markus Nast: Ένα στα 10 αυτοκίνητα Mercedes-Benz που πωλήθηκαν το 2020 ήταν GLA ή GLB. Αυτό καταδεικνύει πόσο δημοφιλή είναι παγκοσμίως την παρούσα στιγμή τα compact SUV. Άρα είμαστε πεπεισμένοι ότι οι παλέτες μας θα λατρέψουν την EQA. Όσον αφορά το 2021, στην Mercedes-Benz περιμένουμε αύξηση του μεριδίου των xEV (Plug-in υβριδικά και αμιγώς ηλεκτρικά) στο 13%, περίπου. Η EQA, η EQB και η EQS θα έχουν σημαντική συνεισφορά στη φετινή αύξηση. Πάντως δεν δημοσιεύουμε επιπλέον λεπτομέρειες για τις προγνώσεις πωλήσεων σε κάθε μοντέλο ξεχωριστά.

GOCAR: Πώς καταλήξατε στην ιδανική ισορροπία ανάμεσα στη χωρητικότητα της μπαταρίας (66,5 kWh) και την αυτονομία της EQA (420 km); Είναι γνωστό ότι όσο μεγαλύτερη μία μπαταρία, τόσο αυξημένη αυτονομία προσφέρει, όμως είναι πιο βαριά και πιο ακριβή.

Markus Nast: Μέσω της εφαρμογής EQ-Ready APP* ανακαλύψαμε ότι πάνω από το 90% των διαδρομών είναι κάτω των 50 km και το 96% των διαδρομών κάτω από 100 km. Για αυτό το λόγο επιλέξαμε το συγκεκριμένο μέγεθος μπαταρίας για την EQA. Είναι αρκετά μεγάλη για υψηλή αυτονομία στην πόλη και καθημερινά ταξίδια, ενώ από την άλλη όσο μικρή πρέπει ώστε να μην προσθέτει βάρος που δεν χρειάζεται αλλά και για να γίνεται υπεύθυνος χειρισμός των διαθέσιμων πόρων. Πιστεύουμε ότι βρήκαμε αυτό που λέμε τον ιδανικό συνδυασμό, το λεγόμενο “sweet spot”, όσον αφορά το μέγεθος της μπαταρίας.



*Η εφαρμογή EQ-Ready App ισχύει και στην Ελλάδα και μπορείτε να την κατεβάσετε δωρεάν σε smartphone από το AppStore ή GooglePlay Store. Ακολουθήστε το παρακάτω link για περισσότερες πληροφορίες:  https://www.mercedes-benz.gr/passengercars/mercedes-benz-cars/electromobility/e-mobility/f-cell-teaser.module.html

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...