Αυτό θα είναι το Nissan GT-R του μέλλοντος;

Το GT-T (X) 2050 μας δίνει μια εικόνα του μέλλοντος της Nissan, αλλά και της αυτοκίνησης

  • -
  • -

Το GT-R (X) 2050 αποτελεί την έμπνευση των μελλοντικών σχεδιαστών, για τα σπορ αυτοκίνητα. Δημιούργημα του Jaebum "JB" Choi, ενός φοιτητή από τη Νότια Κορέα. Απόφοιτος του  ArtCenter College of Design στην Πασαντένα της Καλιφόρνια, εκπόνησε την τελική του διατριβή  στοχεύοντας το μέλλον, όχι σε 50 χρόνια, αλλά το έτος 2050. Επέλεξε ένα όχημα με επαναστατικό χαρακτήρα, το Nissan GT-R,  για μια μελέτη σχεδιασμού σε μια μελλοντική αυτόνομη εποχή, όταν οι μηχανές θα μπορούν να ενσωματώσουν το συναίσθημα του οδηγού,  μέσω μιας φυσικής σύνδεσης.

Παράλληλα, ο Choi  ξεκίνησε την πρακτική του άσκηση στην Nissan Design America (NDA) στη Λα Χόγια της Καλιφόρνια, σε μια εποχή που οι περιορισμοί του COVID-19 άλλαξαν τον τρόπο με τον οποίο όλοι σκεφτόταν το μέλλον. Σύντομα η φοιτητική του διατριβή πήρε σάρκα και οστά και γεννήθηκε το όραμά του για το "Nissan GT-R(X) 2050".

Από την πρώτη ματιά εντύπωση κάνουν οι μικρές διαστάσεις του GT-R (X) 2050. Το μήκος του είναι κάτω από τρία μέτρα (2.908 mm) το πλάτος του 1.537 mm και το ύψος του μόλις 658 mm, έχοντας μεταξόνιο 1.756 mm. Ως αποτέλεσμα, ο οδηγός ξαπλώνει στο εσωτερικό του, με το σώμα του, τα χέρια του και τα πόδια του, να δημιουργούν ένα (X).

Αυτό όμως που κάνει ακόμα περισσότερο εντύπωση είναι ότι ο οδηγός μέσω μιας στολής, θα… φοράει το αυτοκίνητο και θα το ελέγχει μέσω της σκέψης του και όχι από τα παραδοσιακά χειριστήρια. Φυσικά αυτό το αυτοκίνητο αποτελεί απλώς μια σπουδή και έτσι δεν υπάρχουν τεχνικά χαρακτηριστικά. Στόχος είναι να γίνει ένα ηλεκτρικό μοντέλο υψηλών επιδόσεων.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...