Lamborghini Huracan STO: Ένα αγωνιστικό για το δρόμο

Η σκληροπυρηνική Huracn Super Trofeo Omologata είναι διαθέσιμη και αντικαθιστά την έκδοση Performante

  • -
  • -

Με τυμπανοκρουσίες από τους Ιταλούς έγινε η αποκάλυψη της πιο σκληροπυρηνικής Lamborghini. Της νέας Huracan STO (Super Trofeo Omologata). Βγαλμένη κατευθείαν από τις πίστες για να κυκλοφορήσει στους δρόμους και προσφέρει τη μέγιστη απόλαυση. Εφοδιάζεται με τον γνωστό V10 κινητήρα και η κίνηση περνάει μόνο στους πίσω τροχούς.

Δεν είναι μια ακόμα έκδοση, αλλά η κορυφαία STO, στην οποία έχουν γίνει πολλές αλλαγές. Το βάρος της σε σχέση με αυτό της Performante, έχει μειωθεί κατά 43 κιλά, κάνοντας χρήση ανθρακονημάτων στο 75% του αμαξώματος. Το παρμπρίζ από μόνο του είναι 20% πιο ελαφρύ από της προκατόχου της, ενώ οι τροχοί 20 ιντσών από μαγνήσιο είναι… ντυμένοι με ειδικά ελαστικά της Bridgestone.

Το βάρος της Huracan STO έχει περιοριστεί στα 1.339 κιλά, όσο δηλαδή ενός compact μοντέλου παραγωγής. Η εξέλιξη στην αεροδυναμική έχει επιφέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα, με την αποδοτικότητα να είναι τώρα κατά 37% βελτιωμένη και την αρνητική άντωση 53% μεγαλύτερη, σε σχέση με την Huracan Performante.

Επιπλέον, βελτιωμένα σημαντικά είναι τα φρένα, που τώρα είναι Brembo CCM-R κεραμικοί δίσκοι και ρυθμίσεις κατευθείαν από την Formula1, Έτσι, το σύστημα πέδησης διαχειρίζεται καλύτερα τη θερμότητα που παράγεται κατά την πίεση, ενώ το πεντάλ συνεχίζει ακόμα και μετά από έντονη χρήση σε πίστα να προσφέρει σφιχτή αίσθηση στο πόδι του οδηγού.

Τρία νέα προγράμματα οδήγησης είναι διαθέσιμα. Το βασικό δρόμου STO, το εστιασμένο στην πίστα Trophy και το Rain του οποίο ο προορισμό είναι οι γλιστερές επιφάνειες. Η Huracan STO εφοδιάζεται με τον γνωστό ατμοσφαιρικό V10 του οποίου η απόδοση για την περίσταση είναι 640 ίπποι και 565 Nm στις 6.500 rpm.

Η αναλογία κιλών ανά ίππο είναι 2,09 kg/hp, με την επιτάχυνση από 0-100 km/h να ολοκληρώνεται σε 3,0 sec και από 0-200 km/h σε 9,0 sec! Για την επιβράδυνση από 100 km/h σε στάση απαιτεί μόλις 30 μέτρα και από τα 200 km/h – 0 σταματάει σε 110 μέτρα. Η μέγιστη ταχύτητα είναι 310 km/h.

Στο εσωτερικό η εικόνα είναι ανάλογη της εξωτερικής αισθητικής του μοντέλου. Για την κατασκευή του έχει γίνει εκτεταμένη χρήση ανθρακονημάτων. Από αυτό το υλικό είναι κατασκευασμένα τα σπορ καθίσματα και είναι ντυμένα με αλκαντάρα.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...