BYD Song Plus: Ο κινέζος ανταγωνιστής του Tiguan που κοστίζει κάτω από 15.000 ευρώ

Φτιαγμένο από τον μεγαλύτερο κατασκευαστή ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Κίνας

  • -
  • -

Το Song Plus είναι το τελευταίο μοντέλο της BYD Auto, της μεγαλύτερης κατασκευαστικής εταιρίας ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Κίνας. Πρόκειται για ένα μεσαίας κατηγορίας SUV, το οποίο παρουσιάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα και έρχεται να ανταγωνιστεί αυτοκίνητα όπως το Volkswagen Tiguan.

Tο νέο SUV έχει μήκος 4,7 μέτρα, πλάτος 1,89, και ύψος 1,68. Το μεταξόνιο φτάνει τα 2,76 μέτρα, ενώ οι διαστάσεις που αναφέραμε, το κάνουν το φαρδύτερο της κατηγορίας του, εξασφαλίζοντας παράλληλα άπλετο χώρο για τους επιβάτες.

Σχεδιαστικά οι άνθρωποι της BYD, του έχουν χαρίσει ένα αρκετά επιθετικό look, με μία μεγάλη μάσκα στο εμπρός μέρος, η οποία υιοθετεί σχεδιαστικά μοτίβα από αρχαίες κινέζικες πανοπλίες, με φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED να έχουν τοποθετηθεί εμπρός και πίσω.

front

Περνώντας στο σαλόνι, το πρώτο που παρατηρούμε είναι το concept «αιώρησης», βάση του οποίου έχει σχεδιαστεί το ταμπλό, με αποχρώσεις του καφέ και του μαύρου να κυριαρχούν. Ο χώρος αποσκευών φτάνει τα 574 λίτρα, ενώ αν πέσουν και τα καθίσματα η διαθέσιμη χωρητικότητα φτάνει τα 1,477 λίτρα!

Μηχανικά εξοπλίζεται με έναν ολοκαίνουργιο 4κύλινδρο turbo βενζινοκινητήρα 1.500 κυβικών, με απόδοση 185 ίππους και 288 Nm ροπής. Συνδυάζεται με ένα καινούργιο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων.

Το BYD Song Plus είναι «φορτωμένο» με τεχνολογία. Έρχεται με συστήματα όπως, DiLink 3.0 συνδεσιμότητα με δυνατότητα αναβάθμισης σε ασύρματο έλεγχο λειτουργιών. Αυτό σημαίνει ότι οι επιβάτες θα μπορούν να χειριστούν λειτουργίες του οχήματος, μέσω του κινητού τους τηλεφώνου, ενώ θα υπάρχει και δυνατότητα χρήσης του κινητού τηλεφώνου, ως κλειδί ή ακόμα και χειριστήριο, για την τοποθέτηση του αυτοκινήτου σε στενούς χώρους.

interior

Τέλος, το σύστημα υποβοήθησης του οδηγού, DiPilot, περιέχει περισσότερες από 20 λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένων των adaptive cruise control, σύστημα προειδοποίησης απόκλισης από την λωρίδα, κάμερα 360 μοιρών, όπως και ψηφιακή απεικόνιση του κάτω μέρους του αυτοκινήτου.

Βλέποντας το design και την τεχνολογία, την οποία φέρει το παρόν όχημα, θα περίμενε να είναι και αντίστοιχη και η τιμή. Παρ’ όλα αυτά όμως, το νέο Song Plus θα ξεκινάει στην Κίνα από 115.800 RMB (14.600 ευρώ) και θα φτάνει τα 143.800 RMB (18.200 ευρώ).

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...