Με 620 ίππους η νέα Ferrari Portofino M

Το πρώτο μοντέλο της ιταλικής μάρκας που παρουσιάστηκε αποκλειστικά μέσω διαδικτύου

  • -
  • -

Η Portofino είναι ο αντικαταστάτης της California που παρουσιάστηκε το καλοκαίρι του 2017. Δανείζεται το όνομά της από ένα μικρό ψαροχώρι στη βόρεια Ιταλία, που χάρη στους διάσημους επισκέπτες από τον καλλιτεχνικό χώρο μετατράπηκε σε καλοκαιρινό θέρετρο.

Τώρα, περίπου τρία χρόνια αργότερα, η Ferrari αποκαλύπτει την Portofino M, μία πιο ισχυρή έκδοση του GT spider των 2+2 θέσεων, με τη σκληρή αναδιπλούμενη οροφή. Είναι μάλιστα το πρώτο μοντέλο της ιταλικής μάρκας που – λόγω του κορονοϊού – δεν παρουσιάστηκε σε κάποια έκθεση ή τουλάχιστον ενώπιον πελατών της, αλλά αποκλειστικά διαδικτυακά.


Το γράμμα «Μ» παραπέμπει στο λέξη Modificata, που υποδηλώνει ότι η Portofino έχει υποστεί τροποποιήσεις για καλύτερες επιδόσεις και αναβαθμισμένη οδική εμπειρία. Οι κυριότερες διαφορές σε σχέση με την Portofino είναι η αύξηση της ισχύος του V8 των 3.855 cc από τα 600 στα 620 PS (η μέγιστη ροπή παραμένει στα επίπεδα των 760 Nm), η τοποθέτηση ενός νέου κιβωτίου 8 σχέσεων (διαφέρει από αυτό της SF90 Stradale) και η παρουσία του Manettino με τα πέντε προγράμματα οδήγησης, ανάμεσα στα οποία είναι και το Race Mode. Τα 100 km/h από στάση έρχονται σε 3,45 sec, τα 200 km/h σε 9,8 sec, ενώ η τελική ταχύτητα ξεπερνά τα 320 km/h.

Παράλληλα, ο κινητήρας εφοδιάζεται με φίλτρο GPF, το οποίο του επιτρέπει να πληροί τις προδιαγραφές Euro 6d. Επιπλέον, οι πιο μακριές σχέσεις στο κιβώτιο και η 8η σχέση έχουν ως αποτέλεσμα η Portofino M να βελτιώνει την μέση κατανάλωση και τις εκπομπές CO2.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...