Η νέα Ferrari: Από την California στο Portofino

Το νέο ιταλικό μοντέλο με V8 600 ίππων και μεταλλική ανοιγόμενη οροφή

  • -
  • -

Η αλλαγή στη γκάμα και την ονομασία των μοντέλων της Ferrari συνεχίζεται. Ο αντικαταστάτης της California δανείζεται το όνομά του από ένα μικρό ψαροχώρι στη βόρεια Ιταλία, που χάρη στους διάσημους επισκέπτες από τον καλλιτεχνικό χώρο μετατράπηκε σε καλοκαιρινό θέρετρο.

Η Portofino φέρει νέα μάσκα, προφυλακτήρα και φωτιστικά σώματα, εισαγωγές αέρα στο καπό, πίσω διαχύτη. Στο εσωτερικό εντοπίζονται αλλαγές στο ταμπλό αλλά και την οθόνη του συστήματος πολυμέσων, διαγωνίου 10,2 ιντσών. Το coupe-cabrio των 2+2 θέσεων είναι πιο ελαφρύ από την California T, χάρη στη χρήση υλικών τελευταίας τεχνολογίας.

Η μήκους 4,59 μέτρων Portofino εφοδιάζεται από τον V8 χωρητικότητας 3.855 cc, ο οποίος φέρει νέα πιστόνια και επανασχεδιασμένο σύστημα εισαγωγής. Ως αποτέλεσμα, αποδίδει 40 επιπλέον ίππους σε σχέση με την California T, φθάνοντας τα 600 PS στις 7.500 rpm. Η μέγιστη ροπή των 760 Nm είναι διαθέσιμη από τις 3.000 έως τις 5.250 rpm και η ανοικτή Ferrari χρειάζεται 3,5 sec για τη διαδικασία 0-100 km/h. Όσο για την τελική ταχύτητα, ξεπερνά τα 320 km/h.

Η Ferrari εφοδιάζει την Portofino με την τρίτη γενιά ηλεκτρονικού πίσω διαφορικού E-Diff3, το οποίο συνεργάζεται με το traction control F1-Trac, αλλά και με το σύστημα διεύθυνσης EPS (Electric Power Steering).

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...