Όλα έτοιμα για την παραγωγή της ηλεκτρικής BMW i4

Για την κατασκευή του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού premium Gran Coupe της μάρκας έπρεπε να υλοποιηθεί η μεγαλύτερη αναδιάρθρωση παραγωγής στην ιστορία του εργοστασίου του Μονάχου

  • -
  • -

Θέμα χρόνου φαίνεται πως είναι η έναρξη παραγωγής της αμιγώς ηλεκτρικής BMW i4, η οποία προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στο εργοστάσιο του BMW Group στο Μόναχο, στις αρχές του 2021.

Για τις ανάγκες συναρμολόγησης του νέου μοντέλου, οι εγκαταστάσεις της μάρκας έπρεπε να υποβληθούν στις απαραίτητες μετατροπές, με τον διευθυντή της μονάδας, Robert Engelhorn, να αναφέρει πως υλοποιήθηκε «η πιο ολοκληρωμένη αναδιάρθρωση παραγωγής στην ιστορία του εργοστασίου».

Ολόκληρο το project εξέλιξης και μετατροπής του εργοστασίου αντιπροσωπεύει μία επένδυση της τάξεως των 200 εκατομμυρίων ευρώ. Σχεδόν 700 εκατομμύρια ευρώ είχαν ήδη επενδυθεί μεταξύ 2015 και 2018 για την εγκατάσταση ενός νέου, οικολογικού βαφείου και την επέκταση του τμήματος αμαξωμάτων για την παραγωγή της BMW Σειράς 3.

Νέα συστήματα για τις ανάγκες της ηλεκτροκίνησης

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως οι περισσότερες διαδικασίες παραγωγής της BMW i4 μπορούν να πραγματοποιηθούν σε ήδη υπάρχουσες εγκαταστάσεις. Το μοναδικό καινούριο στοιχείο είναι η ενσωμάτωση πρόσθετων συστημάτων για τη συναρμολόγηση του πατώματος και του πίσω τμήματος του αυτοκινήτου λόγω των διαφορετικών αρχιτεκτονικών που επιτάσσει η ηλεκτροκίνηση και η μπαταρία υψηλής τάσης (βάρος 550kg).

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η BMW i4

 
Αυτή μπορεί να τοποθετείται στο αμάξωμα με ένα νέο, πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα συναρμολόγησης, που χρησιμοποιεί κάμερες οι οποίες ελέγχουν αυτόματα εάν η μπαταρία είναι σωστά τοποθετημένη στη γραμμή παραγωγής. Η μπαταρία μεταφέρεται επίσης στη γραμμή συναρμολόγησης και βιδώνεται στο αμάξωμα τελείως αυτόματα.

Σημειώνεται πως τα συστήματα και οι διαδικασίες φέρουν την ικανότητα υποστήριξης της παραγωγής της BMW 3 που θα κατασκευάζεται στην ίδια γραμμή παραγωγής. Τέλος, το εργοστάσιο είναι έτοιμο να κατασκευάσει και τις εκδόσεις με κινητήρα εσωτερικής καύσης και υβριδικό σύστημα κίνησης για την BMW Σειρά 3 sedan, BMW Σειρά 3 Touring και τη νέα M3.


Πληροφορίες για την BMW i4

Το μοντέλο θα αποδίδει 530 ίππους, η μπαταρία θα έχει χωρητικότητα 80 kWh και, σύμφωνα με τη ΒΜW, θα προσφέρει αυτονομία 600 km. To 0-100 km/h «έρχεται» σε 4 δευτερόλεπτα, ενώ θα εντυπωσιάζει για τη φουτουριστική σχεδίαση τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...