Επιστροφή στις πίστες για την Mercedes-AMG ONE (video)

Και ενώ η εξέλιξη του hypercar της Mercedes έδειχνε να έχει «παγώσει», η AMG One βγήκε και πάλι στην πίστα

  • -
  • -

Για αρκετό διάστημα δεν είχαν ακουστεί νεότερα ή πληροφορίες γύρω από την εξέλιξη της AMG One, του hypercar της Mercedes. Αρκετά προβλήματα γύρω από την εξέλιξη και τις προκλήσεις που αντιμετώπιζαν οι τεχνικοί της εταιρείας έδειχναν να έχουν «παγώσει» το εγχείρημα. Όμως, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ενημέρωσε ότι η εξέλιξη του εκρηκτικού μοντέλου έχει περάσει στο επόμενο και πλέον συναρπαστικό στάδιο. Των δοκιμών στην πίστα. Πλέον, αρκετά αυτοκίνητα προ-παραγωγής δοκιμάζονται με στόχο την εξέλιξη και τον έλεγχο αξιοπιστίας της εξαιρετικά σύνθετης υβριδικής κινητήριας μονάδας της One, των 1000 ίππων. Παράλληλα, οι τεχνικοί της εταιρείας εργάζονται επάνω στη ρύθμιση της ανάρτησης, αλλά και στα ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα, τα οποία και ελέγχονται για πρώτη φορά εκτός αεροδυναμικής σήραγγας.



Το εκρηκτικό hypercar που αναμενόταν να παρουσιαστεί νωρίτερα, επίσης προβλημάτισε τους τεχνικούς επειδή έμοιαζε αδύνατο να είναι σύμφωνο με τις αυστηρές εκπομπές ρύπων που ισχύουν σήμερα. Θέμα, το οποίο μάλλον λύθηκε. Θυμίζουμε, ότι η AMG One αποτελεί ένα μοναδικό εγχείρημα, αφού πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που θα διαθέτει κινητήρα 1.600cc προερχόμενο από τη  Formula 1 και συγκεκριμένα τη Mercedes του 2017, ο οποίος με τη συνεισφορά τεσσάρων ηλεκτροκινητήρων θα αποδίδει περισσότερους από 1.000 ίππους!

Το επόμενο βήμα για τους Γερμανούς τεχνικούς είναι η πίστα του Nurburgring, όπου θα δοκιμάσουν τις δυνατότητες της στην απαιτητική «Πράσινη Κόλαση».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...