Νέα Plug in hybrid Jeep Renegade και Compass: Πότε έρχονται στην Ελλάδα (vid)

Διατίθενται σε τρεις εκδόσεις που προσφέρουν εύκολη, πρακτική και αποδοτική κίνηση

  • -
  • -

Στην παρουσίαση των πρώτων εξηλεκτρισμένων μοντέλων της στην Ευρώπη προχωρά η Jeep, μέσω των νέων Plug-in-Hybrid μοντέλων Renegade 4xe και Compass 4xe, στις εκδόσεις Limited, S και Trailhawk, οι οποίες θα είναι διαθέσιμες στην Ελλάδα τον προσεχή Σεπτέμβριο, με τιμή εκκίνησης κάτω από 40.000 ευρώ (προ φόρων). Αυτό σημαίνει ότι δικαιούνται επιδότησης και φοροαπαλλαγών ως εταιρικά αυτοκίνητα.

Αμφότερα τα μοντέλα εφοδιάζονται με έναν turbo κινητήρας βενζίνης 1,3 λίτρων και έναν ηλεκτροκινητήρα στο πίσω άξονα που τροφοδοτείται από μια μπαταρία χωρητικότητας 11,4 kWh, τοποθετημένη κάτω από την πίσω σειρά καθισμάτων μέσα σε ένα ατσάλινο περίβλημα.

Ακόμη, διαθέτει ξεχωριστό σύστημα ψύξης για ιδανική θερμοκρασία λειτουργίας, με την αυτονομία με αμιγώς ηλεκτρική κίνηση να φτάνει τα 50 km/h. Όσον αφορά τη φόρτιση, διενεργείται εν κινήσει ή μέσω απλής πρίζας σε οικιακό (μέσω των easyWallbox / Connectd Wallbox), ή δημόσιο δίκτυο φόρτισης.

Το μοτέρ βενζίνης έχει ισχύ 130 ή 180 ίππους και σε συνδυασμό με τον ηλεκτροκινητήρα των 60 ίππων η συνολική απόδοση φτάνει τους 190 (έκδοση Limited) και 240 ίππους (S και Trailhawk), με την κίνηση να μεταδίδεται μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου των 6 σχέσεων. Η ροπή του βενζινοκινητήρα και του ηλεκτρικού μοτέρ ανέρχεται σε 270 και 250 Nm αντίστοιχα, γεγονός που εξασφαλίζει επιτάχυνση στα 100 Km/h σε περίπου 7,5 sec και τελική ταχύτητα 130 km/h με αμιγώς ηλεκτρική κίνηση και 200 km/h με hybrid. Οι εκπομπές CO2 περιορίζονται κάτω από 50 γρμ/χλμ.

Στα προηγμένα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης (ADAS) διακρίνονται τα συστήματα αποφυγής σύγκρουσης, ακούσιας αλλαγής λωρίδας, επόπτευσης τυφλής γωνίας, αναγνώρισης πινακίδων ορίου ταχύτητας και αναγνώρισης κόπωσης οδηγού.

Ο οδηγός των μοντέλων επωφελείται από τρία προγράμματα λειτουργίας, τα Hybrid. Electric και E-Save. Στο πρώτο ο θερμικός και ηλεκτρικός κινητήρας λειτουργούν σε συνεργασία με το σύστημα δίνοντας προτεραιότητα στην ηλεκτρική κίνηση. Στο δεύτερο προφίλ (Electric), το όχημα κινείται με αμιγώς ηλεκτρική κίνηση, ενώ αν μειωθεί το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας, τότε ενεργοποιείται το σύστημα Hybrid. Τέλος υπάρχει το προφίλ E-Save, το οποίο χωρίζεται σε δύο υποκατηγορίες. Το Passive όπου με τη βοήθεια του θερμικού μοτέρ διατηρείται το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας και το Active, όπου η μπαταρία φορτίζεται στο 80% μέσω της λειτουργία του θερμικού κινητήρα και του εμπρός τοποθετημένου ηλεκτροκινητήρα-γεννήτριας.  

Επιπροσθέτως, χείρα βοηθείας για τον οδηγό συνιστά και το σύστημα Jeep Selec-Terrain το οποίο περιλαμβάνει λειτουργία Hill Descent Control και έχει τις εξής 5 επιλογές: Auto, Sport, Snow, Sand/Mud και Rock. Αυτά συνδυάζονται με τα προγράμματα τετρακίνησης 4WD Lock και 4WD Low.

Στο εσωτερικό συναντάται η οθόνη αφής των 8,4 ιντσών, συνεπικουρούμενη από το προηγμένο σύστημα πολυμέσων Uconnect, τον έλεγχο μιας σειράς λειτουργιών του αυτοκινήτου από απόσταση (κλείδωμα-ξεκλείδωμα, λειτουργία κλιματισμού, έλεγχο της κατάστασης του οχήματος, διαδικασία φόρτισης, κ.ο.κ.)

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...