Ghibli mild-hybrid: To πρώτο υβριδικό στην ιστορία της Maserati

Άρχισε o “εξηλεκτρισμός” και της πολυτελούς ιταλικής μάρκας

  • -
  • -

Το νέο υβριδικό μοντέλο που παρουσιάζει η Maserati ιταλική εταιρία αντικαθιστά την πετρελαιοκίνητη έκδοση με τον V6 και συνδυάζει ένα 4κύλινδρο 2.0 Turbo κινητήρα βενζίνης με μπαταρία 48V, για συνδυαστική απόδοση 335 ίππων και 450 Nm ροπής. Η δύναμη περνάει μέσα από ένα 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ZF στους πίσω τροχούς. Σύμφωνα με την ιταλική μάρκα, το νέο mild-hybrid σύνολο προσφέρει τις επιδόσεις της πετρελαιοκίνητης V6 έκδοσης με μειωμένες κατά 25% εκπομπες CO2.

Στο κομμάτι των επιδόσεων, η νέα Ghibli είναι ικανή για τα 0-100 km/h σε 5,7 sec και τελική ταχύτητα 260 km/h. Ο 2λιτρος βενζινοκινητήρας είναι μία ελαφρώς βελτιωμένη έκδοση, με νέο εγκέφαλο, του κινητήρα που βλέπουμε στις Alfa Romeo Giulia και Stelvio, με στόχο τα μεγαλύτερα νούμερα ροπής. Το σύστημα των 48V είναι σχεδιασμένο ώστε καμία σπιθαμή ενέργειας να μην πηγαίνει χαμένη. Γι΄αυτό σε κάθε επιβράδυνση του οχήματος ή όταν αυτό ρολάρει, το σύστημα mild hybrid ανακτά ενέργεια και φορτίζει την μπαταρία. Στην συνέχεια, αυτή με την σειρά της τροφοδοτεί έναν ηλεκτρικό υπερσυμπιεστή (e-Booster), ο οποίος υπάρχει για να γεμίζει τα κενά της ροπής μέχρι να αναλάβει το Turbo. Ο κύριος λόγος που η Maserati προτίμησε ένα mild-hybrid 48V σύστημα, αντί ενός plug-in hybrid, είναι για να κρατήσει το βάρος όσο πιο χαμηλά γίνεται.

Maserati Details


Σχεδιαστικά η υβριδική έκδοση του πολυτελούς sedan διαφέρει ελαφρά από τις υπόλοιπες, με νέα μάσκα και μπλε πινελιές που προδίδουν τον “ηλεκτρικό χαρακτήρα” της. Η Maserati αναφέρει επίσης πως πείραξε ελαφρώς και την εξάτμιση για “πιο αναγνωρίσιμο ήχο που παραπέμπει κατευθείαν σε μοντέλο της μάρκας.”

Maserati interior


Στo εσωτερικό βρίσκουμε την τελευταία έκδοση του MIA (Maserati Inteligent Assistant) infotainment. Eκεί υπάρχει το σύστημα Android Automotive που σύμφωνα με τον κατασκευαστή, είναι ταχύτερο από το προηγούμενο σύστημα infotainment. Λειτουργεί μέσω μίας οθόνης 10 ιντσών υψηλότερης ανάλυσης, με την δυνατότητα φωνητικών εντολών για συγκεκριμένες λειτουργίες.

Σύντομα το ίδιο σύστημα mild-hybrid θα τοποθετηθεί και στις Quattroporte και Levante.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...