Caterham Super Seven 1600: Νέα, αλλά παραδοσιακά με νοσταλγικό χαρακτήρα (video)

Διαθέτοντας κλασσικά και ρετρό στοιχεία, η Caterham παρουσίασε τη νεότερη δημιουργία της. Απολαύστε τη και σε video

  • -
  • -

Η Caterham μπορεί να μην είναι μία εταιρεία μαζικής παραγωγής αυτοκινήτων, αλλά σίγουρα τα μοντέλα της εκτός από οδηγική απόλαυση, διαθέτουν νοσταλγικό χαρακτήρα και ρετρό φιλοσοφία. Η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία παρουσίασε τη νεότερη δημιουργία της, την Super Seven 1600, η οποία εξακολουθεί να διακατέχεται από τα στοιχεία που διακρίνουν τις κατασκευές της. Με ρετρό σχεδίαση, η νεότερη Caterham διαθέτει κινητήρα 1.600 cc, απόδοσης 135 ίππων, με το βάρος της να αγγίζει τα 565 κιλά. Με τη συγκεκριμένη αναλογία κιλών ανά ίππο, η Super Seven 1600 έχει εκρηκτικές επιδόσεις, με τα πρώτα 100 km από στάση να έρχονται μόλις σε 5 sec!

Η σχεδίαση της είναι εμπνευσμένη από την αυθεντική Super Seven, διαθέτοντας μία σειρά από ρετρό λεπτομέρειες που διέθεταν τα μοντέλα της δεκαετίας του ’70. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται τα κλασσικά εμπρός φτερά πάνω από τους τροχούς, οι ζάντες αλουμινίου των 14 ιντσών και η ρεζέρβα στο πίσω μέρος.



Οι ρετρό πινελιές συνεχίζονται και στο εσωτερικό, με επένδυση από δέρμα, αλλά και ξύλινο τιμόνι! Μάλιστα, η έκδοση του 2020 θα σηματοδοτήσει την πρώτη Super Seven που θα προσφέρεται στο φαρδύτερο αμάξωμα SV, αλλά και στην κλασσική έκδοση S3.

Oι τελευταίες νοσταλγικές δημιουργίες της Caterham, και συγκεκριμένα οι εκδόσεις της Seven, Sprint και Super Sprint, εξαντλήθηκαν σε χρόνο ρεκόρ. Με δεδομένη την αποδοχή του κοινού, η Caterham προχώρησε στο λανσάρισμα της νέας Super Seven 1600. Ένα εικονικό αυτοκίνητο του παρελθόντος, προσαρμοσμένο στη σημερινή σύγχρονη εποχή, απευθυνόμενο στους πραγματικούς λάτρεις της οδήγησης.


ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...