Αναβάθμιση παντού για την Mercedes-Benz E-Class

Νέα εμφάνιση, plug-in υβριδικές εκδόσεις και κορυφαία AMG E 53 με 435 ιππους

  • -
  • -

Στην πλήρη ανανέωση της E-Class, που δεν περιορίζεται σε ένα τυπικό σχεδιαστικό facelift, προχώρησε η Mercedes-Benz. Διαθέσιμη σε εκδόσεις sedan, estate και All-Terrain (crossover), η ανανεωμένη έκδοση της 10ης γενιάς του γερμανικού μοντέλου θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη το καλοκαίρι του 2020. Θα ακολουθήσουν οι coupe, cabriolet, καθώς και η έκδοση με μακρύ μεταξόνιο για την αγορά της Κίνας.

Η E-Class μετρά πάνω από 14 εκατ. πωλήσεις σε Sedan και Estate αμάξωμα, κατακτώντας τον τίτλο του «best-seller» της Mercedes-Benz. Από αυτές τις ταξινομήσεις, το 1,2 εκατ. αφορούν το τελευταίας γενιάς μοντέλο, από το 2016 έως σήμερα.

Οι ανανεωμένες εκδόσεις έχουν πιο δυναμική εμφάνιση με επανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα εμπρός (στάνταρ τεχνολογίας full LEDm, προαιρετικά MULTIBEAM LED) και πίσω που θυμίζουν A-Class, νέο εμπρός προφυλακτήρα και γρίλια, αλλαγές στην έκδοση All-Terrain ώστε να παραπέμπει περισσότερα στα SUV της μάρκας από τη Στουτγάρδη, αλλά και μία σειρά από ηλεκτρονικά συστήματα (Active Distance Assist DISTRONIC, Active Stop-and-Go Assist, Active Steering Assist, Active Brake Assist, Active Blind Spot Assist, Parking Package με κάμερα 360°) που φέρνουν πιο κοντά την εποχή της αυτόνομης οδήγησης.

Στο εσωτερικό είναι στάνταρ οι δύο ψηφιακές οθόνες (για τον πίνακα οργάνων και το σύστημα πολυμέσων) 10,25 ιντσών η καθεμία και προαιρετικές οι μεγαλύτερες των 12,3 ιντσών. Το MBUX λειτουργεί με φωνητικές εντολές, ενώ τα καθίσματα έχουν λειτουργίες που διατηρούν ξεκούραστους οδηγό και επιβάτες, ακόμη και μετά από πολύωρα ταξίδια.

Η γκάμα κινητήρων έχει εξηλεκτριστεί, με επτά plug-in hybrid παραλλαγές, στα Sedan και Estate, με κινητήρα βενζίνης ή diesel, με κίνηση στους πίσω ή σε όλους τους τροχούς. Ο νέος 2λιτρος M 254 βενζινοκινητήρας φέρει 48βολτο ηλεκτρικό σύστημα με γεννήτρια-μίζα ISG και ισχύ με 272 + 20 ίππους. Η γκάμα των κινητήρων βενζίνης προσφέρει εύρος ισχύος από 156 έως 367 ίππους και πετρελαίου από 160 έως 330 ίππους.

Νέα Mercedes-AMG E 53 4MATIC+

Η Mercedes-AMG χαρίζει στην E 53 4MATIC+ Sedan και Estate φρέσκια εμφάνιση, περισσότερες δυνατότητες εξατομίκευσης και το σύστημα πολυμέσων MBUX. Παράλληλα ο εξηλεκτρισμένος 3.0 twin turbo αποδίδει 435 ίππους και 520 Nm ροπής. Μέσω της τεχνολογίας EQ Boost κερδίζει επιπλέον 22 ίππους και 250 Nm ροπής. Στο «οπλοστάσιο» περιλαμβάνει επίσης το κιβώτιο AMG SPEEDSHIFT TCT 9G και η τετρακίνηση AMG Performance 4MATIC+. Με το πακέτο AMG Driver's Package η ηλεκτρονικά περιοριζόμενη τελική ταχύτητα ανεβαίνει από τα 250 στα 270 km/h.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...