Μεγάλο πολυτελές sedan από την DS Automobiles (vid)

Το DS 9 πλησιάζει σε μήκος τα 5 μέτρα και κάνει χρήση υβριδικής τεχνολογίας

  • -
  • -

Μετά τα crossover, ήρθε η στιγμή η DS Automobiles, το παρακλάδι premium μοντέλων της Citroen, να επεκταθεί στην κατηγορία των μεγάλων πολυτελών sedan. Εκεί όπου κυριαρχούν οι γερμανικές μάρκες σχεδόν σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Το DS 9 σχεδιάστηκε στη Γαλλία, θα κατασκευάζεται στην Κίνα και θα πωλείται παγκοσμίως, αρχής γενομένης από το δεύτερο εξάμηνο του 2020. Το μήκους 4,93 μέτρων και πλάτους 1,85 μέτρων αμάξωμα, βασίζεται σε νέα έκδοση της πλατφόρμας EMP2 και ξεχωρίζει από τη χαμηλή του σιλουέτα και το fastback στιλ. Το μεταξόνιο των 2,9 μέτρων υπόσχεται πλούσιους χώρους για τους πίσω επιβάτες, με τα καθίσματα να είναι θερμαινόμενα, ψυχόμενα και με λειτουργία μασάζ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ DS 3 CROSSBACK ΜΕ ΤΟΥΣ 155 ΙΠΠΟΥΣ

Κατά το λανσάρισμά του, το DS 9 θα είναι διαθέσιμη στην plug-in υβριδική έκδοση E-TENSE, με τον 1.6 PureTech βενζίνης να υποβοηθείται από ηλεκτρικό μοτέρ (119 ίππων) και να αποδίδουν συνδυαστικά 225 ίππους. Η μπαταρία χωρητικότητας 11,9 kWh προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία 40-50 km, σε ταχύτητες έως 135 km/h. Με το DS 9 παρέχεται καλώδιο για φόρτιση 7,4 kW, για την ολοκλήρωση της διαδικασίας σε 1,5 ώρα. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν άλλες δύο εκδόσεις E-TENSE, με 250 και 360 ίππους (η τελευταία με τετρακίνηση).

Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει την τεχνολογία DS ACTIVE SCAN SUSPENSION, η οποία «σαρώνει» μέσω κάμερας το δρόμο και ρυθμίζει ανάλογα την λειτουργία της ανάρτησης, όπως επίσης σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2 (ενεργό έως τα 180 km/h).

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...