Νέες υβριδικές BMW X5 και Χ6

Με diesel κινητήρα και mild hybrid τεχνολογία

  • -
  • -

Με τα προτερήματα των κινητήρων diesel να συνδυάζονται με αυτά της υβριδικής τεχνολογίας, τα μεγάλα SUV της BMW γίνονται ακόμη πιο αποδοτικά. Ο λόγος για τις νέες X5 xDrive40d και X6 xDrive40d, οι οποίες εφοδιάζονται με τον εξακύλινδρο σε σειρά diesel και σύστημα mild hybrid.

Από τον Μάιο του 2020, η νέα BMW X5 xDrive40d (κατανάλωση καυσίμου στο μεικτό κύκλο 5,9-6,4 lt/100 km, εκπομπές CO2 154-167 g/km) και η νέα BMW X6 xDrive40d (κατανάλωση καυσίμου στο μεικτό κύκλο 5,8-6,2 lt/100 km, εκπομπές CO2 153-164 g/km) θα χρησιμοποιούν έναν νέο εξακύλινδρο εν σειρά κινητήρα diesel με μίζα γεννήτρια 48-volt, με τη μέγιστη ισχύ να φθάνει τους 340 ίππους.

Ο νέος κινητήρας diesel αποδίδει μέγιστη ροπή 700 Nm, διαθέσιμη μεταξύ 1.750 και 2.250 rpm. Ο κινητήρας αποδίδει τη μέγιστη ισχύ των 340 PS στις 4.400 rpm. Η ροπή περνά στους τροχούς μέσω του 8τάχυτου κιβωτίου Steptronic και της τετρακίνησης xDrive.

Πώς λειτουργεί το σύστημα mild hybrid

Ο πετρελαιοκινητήρας υποβοηθείται από τη μίζα γεννήτρια 48 volt του ήπιου υβριδικού συστήματος. Η πρόσθετη ηλεκτρική ισχύς των 11 ίππων υποστηρίζει την άμεση παραγωγή ισχύος και βελτιώνει την απόδοση του συστήματος κίνησης. Η ηλεκτρική υποβοήθηση αυξάνει τις επιδόσεις κατά την εκκίνηση και την επιτάχυνση. Ως αποτέλεσμα, οι νέες BMW X5 xDrive40d και BMW X6 xDrive40d έχουν επιτάχυνση 0-100 km/h σε μόλις 5,5 δευτερόλεπτα. Χάρη στην πρόσθετη ηλεκτρική ισχύ, ο κινητήρας εσωτερικής καύσης, σε σταθερές ταχύτητες μπορεί να λειτουργεί πολύ συχνά στο εύρος στροφών βελτιστοποιημένης απόδοσης, ώστε να μειώνεται η κατανάλωση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ BMW X4 xDRIVE20d

Η μίζα γεννήτρια τροφοδοτείται από τη μπαταρία 48-volt, που επίσης παρέχει ενέργεια και για όλες τις λειτουργίες της ηλεκτροκίνησης μέσω του ηλεκτρικού συστήματος 12-volt του οχήματος. Αυτό φορτίζεται μέσω ανάκτησης ενέργειας στις φάσεις επιτάχυνσης και φρεναρίσματος, αλλά και μέσω στοχευμένης αύξησης του φορτίου του κινητήρα εσωτερικής καύσης. Η ήπια υβριδική τεχνολογία των νέων BMW X5 xDrive40d και BMW X6 xDrive40d αυξάνει αισθητά την οδηγική άνεση. Με την υποστήριξη της μίζας γεννήτριας 48-volt επιτυγχάνεται ταχεία και άνετη απόκριση στις αλλαγές φορτίου. Επιπλέον, η ισχυρή γεννήτρια παρέχει άμεση και ομαλή εκκίνηση και επανεκκίνηση του θερμικού κινητήρα όταν χρησιμοποιούνται οι λειτουργίες Auto Start Stop και ‘ρολαρίσματος’. Ως αποτέλεσμα, υπάρχει δυνατότητα όχι μόνο αποσύνδεσης του κινητήρα στις φάσεις ‘ρολαρίσματος’ αλλά και η πλήρης απενεργοποίησή του. Για μέγιστη οικονομία, η λειτουργία ‘ρολαρίσματος΄ διατίθεται όχι μόνο στο ECO-PRO mode, αλλά και στο COMFORT mode του Driving Experience Control.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...