Νέες BMW X5 M Competition και Χ6 M Competition με 625 ίππους

Η επιτάχυνση 0-100 km/h των ισχυρών εκδόσεων των δύο μεγάλων SUV διαρκεί λιγότερα από 4 δευτερόλεπτα

  • -
  • -

Μετά την αποκάλυψη των νέων X3 M και X4 M τον περασμένο Φεβρουάριο, η BMW… αφαιρεί την κουκούλα και από τις ισχυρότερες εκδόσεις των X5 και X6. Ο λόγος για τις εκδόσεις M και Μ Competition οι οποίες χαρακτηρίζονται από δυναμισμό, ευελιξία, εκλεπτυσμένο design και, φυσικά, πολυτέλεια.

Τα SUV με την κωδική ονομασία Competition «φορούν» το V8 M TwinPower μοτέρ των 4,4 λίτρων, απόδοσης 625 ίππων και 750 Nm ροπής, την ίδια ώρα που η ιπποδύναμη των λιγότερο  «πικάντικων» εκδόσεων, X5 M και X6 M, αγγίζει τα 600 άλογα (επίσης 750 Nm).

KATEBΑΣΕ ΔΩΡΕΑΝ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ 70 ΤΟΥ GOCAR MAGAZINE ΓΙΑ ΣΥΣΚΕΥΕΣ iPAD

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΔΩΡΕΑΝ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ 70 ΤΟΥ GOCAR MAGAZINE ΓΙΑ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ANDROID

Η επιτάχυνση των X5 Μ Competition και Χ6 M Competition στα 100 km/h από στάση απαιτεί 3,9 και 3,8 δευτερόλεπτα αντίστοιχα – 0,4 δευτερόλεπτα λιγότερα από τον προκάτοχό τους.

Ο κινητήρας συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων M Steptronic και σύστημα τετρακίνησης M xDrive, συνεπικουρούμενο από το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό (Active M Differential), το οποίο βελτιστοποιεί την ελκτική πρόσφυση καθώς και τη δυναμική συμπεριφορά των μοντέλων.

Εξωτερικά, τα SUV διακρίνονται για τους αεροδυναμικά βελτιστοποιημένους πλευρικούς καθρέφτες, καθώς και τις ζάντες αλουμινίου των 21 ιντσών μπροστά και των 22 ιντσών πίσω. Οι θόλοι των τροχών φέρουν το ίδιο χρώμα με το αμάξωμα, με την τετραπλή απόληξη της εξάτμισης ν’ αποπνέει επιβλητικότητα.

Στο εσωτερικό δεσπόζουν τα πολυλειτουργικά καθίσματα, h πληθώρα δερμάτινων επενδύσεων, το επίσης δερμάτινο τιμόνι με τα κόκκινα μπουτον, καθώς και μια σειρά “M” στοιχείων, όπως είναι ο επιλογέας ταχυτήτων και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων.

Τα μοντέλα θα παρουσιαστούν στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες, τον προσεχή Νοέμβριο, ενώ η εμπορική τους πορεία θα εκκινήσει τον Απρίλιο του 2020.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...