Οι νέες BMW X3 M και X4 M (video)

Με την ιπποδύναμη να φτάνει τους 510 ίππους στην έκδοση Competition

  • -
  • -
Μετά το video teaser που ακολούθησε, η BMW αποκάλυψε τις νέες X3 M και X4 M, εμπλουτίζοντας την γκάμα των υψηλών επιδόσεων των SUV της.  Για πρώτη φορά η γερμανική φίρμα επεκτείνει τα μοντέλα Μ της στα μεσαία Χ με το λανσάρισμά τους να αναμένεται μέσα στον Απρίλιο. 

Τα δύο υψηλών επιδόσεων SUV εφοδιάζονται με τον διπλά υπερτροφοδοτούμενο 3λιτρο 6κύλινδρο κινητήρα απόδοσης 480 ίππων και 600 Nm ροπής. Αυτός, συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο Μ 8 σχέσεων Steptronic και με το σύστημα τετρακίνησης της εταιρείας, που γνωρίσαμε για πρώτη φορά στην Μ5. Δυστυχώς όμως (για κάποιους), στην προκειμένη περίπτωση δεν υπάρχει η χειροκίνητη επιλογή για να λειτουργεί μόνο ο πισω άξονας. Το εν λόγω μηχανολογικό σύνολο επιτρέπει στην Χ3 Μ και X4 M να επιταχύνουν από στάση και να φτάσουν τα 100 km/h σε μόλις 4,2 sec, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 280 km/h.
Όσον αφορά τις εκδόσεις BMW X3 M και X4 M Competition, οι ισχυρότερες εκδόσεις κρύβουν το ίδιο μοτέρ κάτω από το καπό τους, ωστόσο η απόδοσή τους είναι αυξημένη κατά 30 ίππους, αγγίζοντας δηλαδή τους 510 ίππους με τη ροπή να παραμένει στα 600 Nm. Τα 0-100 km/h ολοκληρώνονται σε 4,1 sec. Σύμφωνα με την εταιρεία, η BMW X3 M καταναλώνει για μια μικτή διαδρομή 10,5 lt./100 km και εκπέμπει 239 g/km CO2. Για την BMW X4 M, η μέση κατανάλωση είναι 10,6 lt./100 km. Το πακέτο τεχνολογιών που ολοκληρώνεται με ένα σύστημα διεύθυνσης τύπου M (με M Servotronic και μεταβλητό λόγο υποπολλαπλασιασμού) και φρένα M. Η λίστα βασικού εξοπλισμού περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ζάντες αλουμινίου M 20-ιντσών. Το προαιρετικό πακέτο εξωτερικού M Carbon (εκτιμώμενη διαθεσιμότητα από τον Αύγουστο του 2019) φέρει σχεδιαστικά στοιχεία από πλαστικό ενισχυμένο με ανθρακονήματα (CFRP) για τις εμπρός εισαγωγές, τις αεροτομές στην εμπρός ποδιά, τον πίσω διαχύτη και τα καλύμματα των εξωτερικών καθρεπτών, προσθέτει περαιτέρω πινελιές εξατομίκευσης. Στις BMW X4 M και BMW X4 M Competition, τα στοιχεία αυτά πλαισιώνονται από μία πίσω αεροτομή CFRP.
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...