Sian: Η ισχυρότερη Lamborghini όλων των εποχών είναι… υβριδική (vid)

Αποδίδει 819 άλογα και επιταχύνει στα 100 km/h από στάση σε 2,8 δευτερόλεπτα

  • -
  • -

Στην παρουσίαση του πρώτου της υβριδικού μοντέλου το οποίο τυγχάνει να είναι και το ισχυρότερο που έχει περάσει τη γραμμή παραγωγής της προχώρησε η Lamborghini στο πλαίσιο της Έκθεσης της Φρανκφούρτης.

Ο λόγος για την περιορισμένης παραγωγής Lamborghini Sian, η οποία θα φέρει το ακρωνύμιο “FKP 37” αποτίοντας ελάχιστο φόρο τιμής στον "πατριάρχη" του ομίλου Volkswagen ο οποίος έφυγε από τη ζωή τον περασμένο μήνα. Ο Ferdinard Karl Piech γεννήθηκε το 1937 και ήταν ο άνθρωπος που είχε τη μεγαλύτερη συμβολή στη μετάβαση της ιταλικής μάρκας κατασκευής πολυτελών υπεραυτοκινήτων κάτω από την «ομπρέλα» του VW Group, το 1998. Ακόμη, θα κατασκευαστούν μόλις 63 μονάδες (έχουν εξαντληθεί), γιορτάζοντας με αυτό τον τρόπο το έτος γέννησης της μάρκας (1963).

Λόγω των ανωτέρω συμβολισμών, η Sian δεν θα μπορούσε παρά να είχε λάβει τη δέουσα προσοχή της φίρμας, εξελισσόμενη σε ένα υπόδειγμα εντυπωσιακής σχεδίασης και υψηλών επιδόσεων. Για τις τελευταίες φροντίζουν ο V12 ατμοσφαιρικός κινητήρας των 6,5 λίτρων και ένα ηλεκτρικό μοτέρ, τα οποία σε συνδυασμό με το ήπιο υβριδικό σύστημα των 48 volt αποδίδουν 819 ίππους.  H ισχύς μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός 7τάχυτου αυτόματου κιβωτίου, η τελική αντιστοιχεί σε 350 km/h ενώ η επιτάχυνση στα 100 km/h από στάση αποτελεί υπόθεση 2,8 δευτερολέπτων. Ακόμη, αξίζει να σημειωθεί πως το ηλεκτρικό μοτέρ δεν τροφοδοτείται από μία μπαταρία ιόντων λιθίου αλλά από έναν υπερπυκνωτή.

Σχεδιαστικά, όπως σας είχαμε ενημερώσει πριν λίγες εβδομάδες, η Sian δανείζεται αρκετά στοιχεία από την Τerzo Millenio, όπως τα «σχιστά» LED φώτα ημέρας και τη «διχοτομημένη» οροφή, ενώ την επιβλητικότητα ενισχύουν οι «επιθετικές» γραμμές που διαπερνούν το μεγαλύτερο μέρος του αμαξώματος, το γυάλινο κάλυμμα του μοτέρ και οι διαγώνιες γραμμές στο καπό. Εντυπωσιακά επίσης κρίνονται και τα εξαγωνικά πίσω φώτα LED που βρίσκονται σε πλήρη σχηματική αρμονία με τη διπλή απόληξη της εξάτμισης.

Σημειώνεται πως "Sian" στη διάλεκτο της Μπολόνιας σημαίνει «Λάμψη της Αστραπής», ενώ η τιμή κάθε μονάδας που θα περάσει τη γραμμή παραγωγής ξεπερνάει τα 2.000.000 ευρώ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...