Φτωχότερη η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία: Απεβίωσε ο Ferdinand Piech

Ο άνθρωπος που γιγάντωσε τη Volkswagen άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 82 ετών

  • -
  • -

Φτωχότερος είναι εδώ και λίγα 24ωρα ο κόσμος της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας, μιας και γνώρισε την απώλεια του Ferdinand Piech, πρώην επικεφαλής της Volkswagen.

Ο «πατριάρχης» της γερμανικής μάρκας απεβίωσε σε ηλικία 82 ετών, με την ανακοίνωση του θλιβερού συμβάντος να γίνεται “δια στόματος” της συζύγου του, Ursula Piech.

«Ο σύζυγός μου (...) πέθανε ξαφνικά και αναπάντεχα στις 25 Αυγούστου 2019», έγραψε η Ursula Piech σε σύντομη ανακοίνωσή της επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες του Τύπου και κάνοντας λόγο για «μια ζωή που σημαδεύτηκε από το πάθος για τα αυτοκίνητα και τους εργαζόμενους που τα κατασκευάζουν».

Έγκυρα μέσα ενημέρωσης –μεταξύ των οποίων η Bild- αναφέρουν πως ο πρώην πρόεδρος του συμβουλίου εποπτείας της Volkswagen, άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο του Ρόζενχαϊμ στη Βαυαρία, όπου διακομίστηκε αφού κατέρρευσε σε ένα εστιατόριο μπροστά στα μάτια της συζύγου του.

Γεννηθείς το 1937, ο Piech είναι ο άνθρωπος που το 1993 προλείανε το έδαφος για τη γιγάντωση της Volkswagen. Χάρη στον διορατικό άντρα, η γερμανική μάρκα εξελίχθηκε σε κολοσσό, με τον όμιλο να απαρτίζεται από 12 φίρμες, μεταξύ των οποίων οι Audi, Seat, Bugatti, Lamborghini και Porsche.

Το 2015 απομακρύνθηκε από  επικεφαλής του ισχυρού συμβουλίου εποπτείας το 2015 αφού ήρθε σε αντιπαράθεση με τον τότε επικεφαλής της Volkswagen, Martin Winterkorn, ο οποίος ενεπλάκη στο σκάνδαλο dieselgate. To 2017 πούλησε το 14,7% των μετοχών που κατείχε στην Porsche SΑ.

Είχε συνολικά 12 παιδιά από τέσσερις διαφορετικές γυναίκες, ενώ ήταν κάτοχος μιας μοναδικής συλλογής αυτοκινήτων, στην οποία δέσποζαν δύο Bugatti Veyron.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...