Αυτό είναι το νέο Hyundai i10 (vid)

Ένα αυτοκίνητο πόλης με… μεγάλα προτερήματα. Στην Ελλάδα το αναμένουμε στις αρχές του 2020

  • -
  • -

Με τη φράση «Go Big» συνοδεύει η Hyundai το λανσάρισμα του νέου i10. Η κορεάτικη μάρκα θέλει να τονίσει ότι παρά τις μικρές του εξωτερικές διαστάσεις (μήκος 3,67 μ) φέρει χώρους και τεχνολογίες που του επιτρέπουν να… κοιτάζει στα μάτια μεγαλύτερα αυτοκίνητα. Το νέο αυτοκίνητο πόλης θα κάνει πρεμιέρα στο σαλόνι αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης και στη συνέχεια θα αρχίσει την εμπορική του πορεία στην Ευρώπη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, στους ελληνικούς δρόμους θα το δούμε στις αρχές του 2020

KATEBΑΣΕ ΔΩΡΕΑΝ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ 69 ΤΟΥ GOCAR MAGAZINE ΓΙΑ ΣΥΣΚΕΥΕΣ iPAD

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΔΩΡΕΑΝ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ 69 ΤΟΥ GOCAR MAGAZINE ΓΙΑ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ANDROID

Στην τρίτη του γενιά, το i10 έχει γίνει πιο φαρδύ (+20 mm) και πιο χαμηλό (-20 mm), με αποτέλεσμα να αποκτά πιο δυναμική παρουσία στο δρόμο. Οι έντονες ακμές, η διχρωμία του αμαξώματος (θα υπάρχουν 22 συνδυασμοί χρωμάτων), οι νέες ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών, είναι ορισμένες από τις λεπτομέρειες που καθορίζουν την εμφάνιση του αυτοκινήτου πόλης. Η μεγάλη εμπρός μάσκα φιλοξενεί τα φώτα ημέρας LED, τα οποία έχουν σχήμα κυψέλης. Δύο οριζόντιες γραμμές τονίζουν την πόρτα του χώρου αποσκευών, φθάνοντας έως τα πίσω φώτα. Όμορφη λεπτομέρεια το λογότυπο «i10» στις πίσω κολώνες.

 

Κατά το λανσάρισμα του i10 θα είναι διαθέσιμοι δύο βενζινοκινητήρες: ο 3κύλινδρος 1.0 MPi με 67 ίππους και 96 Nm ροπής, καθώς και ο 1.2 MPi, με 84 ίππους και 118 Nm ροπής. Και οι δύο μπορούν να συνδυαστούν είτε με το 5τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, είτε με ρομποτιζέ, ανάλογου αριθμού σχέσεων. Ο 1.0 MPi εκπέμπει 116 g. CO2 ανά km στον κύκλο WLTP και ο 1.2 MPi 121 g/km.

Νεανική είναι η εικόνα του εσωτερικού, με ποιοτικές επενδύσεις και το μοτίβο της κυψέλης να «επαναλαμβάνει» στο ταμπλό. Έμφαση δόθηκε στην εκμετάλλευση των χώρων για τους επιβάτες, αλλά και στην παρουσία θηκών για μικροαντικείμενα. Το πορτμπαγκάζ έχει όγκο 252 lt, μία από τις κορυφαίες τιμές στην κατηγορία Α.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΕΣ ΤΗΣ HYUNDAI ΣΤΗ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

Οι υπηρεσίες συνδεσιμότητας είναι από τα ατού του νέου i10. Ο οδηγός μπορεί να βρει τον προορισμό του στο smartphone και να το στείλει στο σύστημα πλοήγησης, πριν καν εισέλθει στο αυτοκίνητο. Στο πάνω μέρος της κεντρικής κονσόλας βρίσκεται η οθόνη αφής των 8 ιντσών, η οποία αποτελεί συνέχεια του πίνακα οργάνων. Το σύστημα πολυμέσων υποστηρίζει τα πρωτόκολλα Apple CarPlay και Android Auto, ενώ στην οθόνη εμφανίζεται και η εικόνα από την κάμερα οπισθοπορείας. Υπάρχει μάλιστα θέση και για ασύρματη φόρτιση του κινητού!

Η ομπρέλα συστημάτων ασφαλείας περιλαμβάνει ανίχνευση όχι μόνο οχημάτων αλλά και πεζών (Forward Collision-Avoidance Assist), ενώ το High Beam Assist αλλάζει αυτόματα τη σκάλα των προβολέων ανάλογα με την παρουσία άλλων οχημάτων στο δρόμο. Η λίστα περιλαμβάνει επίσης τα Lane Keep Assist System (διατήρηση στη λωρίδα κυκλοφορίας), Driver Attention Warning (ανίχνευση κόπωσης οδηγού) και Intelligent Speed Limit Warning (ειδοποίηση για τα όρια ταχύτητας).

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...