Αυτή είναι η νέα Mercedes-Benz GLE Coupe!

Παράλληλα με την coupe έκδοση της GLE, το φως της δημοσιότητας είδε και η Mercedes-AMG GLE 53 4MATIC + Coupe των 435 ίππων

  • -
  • -

Αφού μας έδωσε μία πρόγευση μέσω της δημοσίευσης μιας teaser φωτογραφίας, η Mercedes-Benz, προχώρησε στην πλήρη αποκάλυψη της GLE Coupe, πλαισιωμένης από το μοντέλο που φέρει τη «σφραγίδα» της Mercedes-AMG. Αμφότερα τα SUV  θα παρουσιαστούν στην προσεχή Έκθεση της Φρανκφούρτης (12-22 Σεπτεμβρίου), ενώ η εμπορική τους πορεία θα εκκινήσει την άνοιξη του 2020.

Σχετικά με τη Mercedes-Benz GLE Coupe, αυτή υπηρετεί ευλαβικά τη λογική της μάρκας για παροχή ενός τεχνολογικά προηγμένου SUV το οποίο θα «παντρεύει» την άνεση με το αθλητικό «λουκ» και τις υψηλές επιδόσεις.

Το μοντέλο έχει μήκος 4.939 mm και πλάτος 2.010 mm, ήτοι είναι 33 mm μακρύτερο και 7 mm πλατύτερο από τον πρόγονό του. Επιπροσθέτως το μεταξόνιο έχει επιμηκυνθεί κατά 20 mm, αλλά εξακολουθεί να είναι κατά 60 mm κοντύτερο από την απλή GLE. Οι ανωτέρω αναβαθμίσεις επιτρέπουν την άνετη μετακίνηση έως και πέντε επιβατών, οι οποίοι μπορούν να μεταφέρουν απρόσκοπτα τις αποσκευές τους χάρη στη χωρητικότητα των 655 λίτρων, η οποία μπορεί να διαμορφωθεί στα 1.790 με αναδίπλωση των καθισμάτων.

Σχεδιαστικά, στο μπροστινό μέρος κυριαρχεί η ευρεία μάσκα σε σχήμα διαμαντιού, η οποία γειτνιάζει με τους ανασχεδιασμένους LED κεντρικούς προβολείς και τους επιβλητικούς αεραγωγούς που καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος του προφυλακτήρα.

Πλευρικά, δεσπόζουν οι ζάντες των 19-22 ιντσών καθώς και η πιο απότομη κλίση της οροφής, η οποία ενισχύει την coupe «αύρα» του μοντέλου. Η τελευταία, μάλιστα, υπηρετείται και από το πίσω μέρος με τα άγρια φώτα και τη μινιμαλιστική φιλοσοφία, καθώς και από τη διπλή απόληξη της εξάτμισης.

Πηγή τροφοδοσίας της GLE Coupe συνιστά ο εξακίλυνδρος υπερτροφοδοτούμενος diesel κινητήρας, ο οποίος διαιρείται σε δύο κατηγορίες επιδόσεων: Η GLE Coupé 350 d 4MATIC αποδίδει 272 ίππους και 600 Nm ροπής, την ίδια ώρα που η GLE Coupé 400 d 4MATIC χαρακτηρίζεται για τα 330 άλογα και τα 700 Νμ ροπής. Αμφότερες οι εκδόσεις συμμορφώνονται με το πρότυπο Euro 6d, ενώ συνδυάζονται με ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 9G-Tronic το οποίο στέλνει την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς.

Περνώντας στο εσωτερικό, το μοντέλο μοιράζεται μια πληθώρα κοινών στοιχείων με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας των premium SUV, εμποτισμένα, ωστόσο, με «αθλητικότητα». Το βλέμμα μαγνητίζουν οι δύο μεγάλες ψηφιακές οθόνες των 12,3 ιντσών, οι οποίες συγκροτούν το σύστημα infotainment (τελευταία γενιά του MBUX- Mercedes-Benz User Experience) και τον πίνακα οργάνων. Η πλειονότητα των εσωτερικών επιφανειών κοσμείται από υψηλής ποιότητας υλικά, ενώ υπάρχουν και άφθονες δυνατότητες εξατομίκευσης, μέσω της επιλογής διάφορων, προαιρετικών διακοσμητικών στοιχείων.

To επερχόμενο μοντέλο, ακόμη, δίνει μεγάλη έμφαση στην ασφάλεια των επιβατών μέσω προηγμένων τεχνολογικά συστημάτων υποβοήθησης. Ως στάνταρ διατίθεται το σύστημα Active Braking Assist, ενώ προαιρετικά προσφέρονται –μεταξύ άλλων- τα συστήματα Active Distance Assist Distroniv, Live traffic, Active Stop-and-Go Assist, Active Steering Assist.

Mercedes-AMG GLE 53 4MATIC+ Coupe

Αναφορικά με τη Mercedes-AMG GLE 53 4MATIC + Coupe, αυτή απολαμβάνει ακόμη περισσότερες δόσεις δυναμισμού, φέροντας την υπογραφή της AMG. Με μια πρώτη ματιά γινόμαστε μάρτυρες των άφθονων coupe γραμμών που διαπερνούν το αμάξωμα, καθώς και της μάσκας που είθισται να συναντάται στα AMG μοντέλα.

Πηγή τροφοδότησης του αυτοκινήτου συνιστά ο εξακίλυνδρος βενζινοκινητήρας των 3.0 λίτρων, απόδοσης 435 ίππων και 520 Nm ροπής, συνεπικουρούμενος από την τεχνολογία των 48 volt και το 9αρι  αυτόματο κιβώτιο SPEEDSHIFT TCT 9G, το οποίο μεταδίδει την κίνηση σ’ όλους τους τροχούς. Σημειώνεται πως μέσω του EQ Boost, για μικρό χρονικό διάστημα η ισχύ μπορεί να εκτοξευθεί στους 456 ίππους (+21 ps) και η ροπή στα 769 Nm (+249).

Για την ενίσχυση των επιδόσεων της Mercedes-AMG GLE 53 4MATIC φροντίζουν τα προφίλ οδήγησης (Comfort, Sport, Sport+) που απολαμβάνουν αποκλειστικά τα μοντέλα AMG, καθώς και η αερανάρτηση με σταθεροποιητή και το ηλεκτρομηχανικό σύστημα AMG ACTIVE RIDE CONTROL. Η επιτάχυνση 0-100 km/h «έρχεται» σε 5,3 δευτερόλεπτα ενώ η μέγιστη ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...