Ετοιμάζεται το facelift του Ford Mondeo

Μικρές αλλαγές – 1.6 Ecoboost στο μέλλον

  • -
  • -

Σε δοκιμές βρίσκεται είδη η νέα έκδοση του μεσαίου μοντέλου της Ford. Μικρές αισθητικές παρεμβάσεις και στοιχεία από το πρωτότυπο Focus που παρουσιάστηκε νωρίτερα στο Ντιτρόιτ, θα χαρακτηρίζουν το νέο μοντέλο. Η εμπρός μάσκα θα είναι νέας σχεδίασης, ενώ θα διατίθενται προαιρετικά και φώτα-LED πορείας εμπρός. Στο εσωτερικό η χρήση ποιοτικότερων υλικών, θα αναβαθμίσει σημαντικά την εικόνα.

Όσον αφορά τους κινητήρες βενζίνης, αρχικά το ενδιαφέρον τραβάει ο υπάρχον 2λιτρος Ecoboost με τους 200 ίππους και τα 300Nm ροπής, συνδυαζόμενος αποκλειστικά με το αυτόματο κιβώτιο PowerShift. Το τελευταίο θα είναι προαιρετικό για τις diesel εκδόσεις (2.0) Duratorq TDCi 138 και 160 ίππων. O 2λιτρος TDCi θα ξεκινά πλέον από τους 113 ίππους. Επιπλέον ενας 2.2 λίτρων κινητήρας 180 ίππων θα συμπληρώνει την γκάμα των diesel.

Οι πληροφορίες για τον νέο turbo βενζινοκινητήρα Ecoboost 1.6 λίτρων είναι ότι αναμένεται μελλοντικά σε δεύτερο στάδιο, φρενάροντας έτσι το ενδιαφέρον για την ελληνική αγορά. Το νέο Mondeo αναμένεται να παρουσιαστεί προς το τέλος της χρονιάς στο σαλόνι αυτοκινήτου του Παρισιού.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...