Νέο Audi Q3 Sportback: Με τιμή μικρότερη των 35.000 ευρώ

Το λανσάρισμα του δυναμικού μοντέλου στη χώρα μας είναι προγραμματισμένο για το Φθινόπωρο

  • -
  • -

Δυναμικό μπάσιμο στη νέα τάση κατασκευής SUV μοντέλων που ικανοποιούν τους λάτρεις της coupe εμφάνισης πραγματοποιεί η Audi, ευθυγραμμιζόμενη με την τακτική των Mercedes-Benz και BMW που έδωσαν το παράδειγμα μέσω των GLC Coupe και X4 αντίστοιχα.

Έτσι, η μάρκα με τους τέσσερις κύκλους διευρύνει την γκάμα των οχημάτων ελευθέρου χρόνου δια της αποκάλυψης του Q3 Sportback το οποίο αποτελεί το σημείο καμπής του δυναμισμού, του σπορ DNA και της κουπέ φιλοσοφίας. Ο νέος «παίχτης» της γερμανικής μάρκας θα κοσμεί τους ελληνικούς δρόμους από το Φθινόπωρο, με τιμή εκκίνησης ελαφρώς μικρότερη των 35.000 ευρώ.

Με μία πρώτη ματιά στη σιλουέτα του, επιβλητική είναι η παρουσία της γνώριμης –πλέον- μαύρης οκταγωνικής μάσκας Singlerframe, με τις τραπεζοειδούς σχήματος εισαγωγές αέρα και τον προφυλακτήρα να τονίζουν το αθλητικό σουλούπι του μοντέλου. Στο πίσω μέρος τις εντυπώσεις κλέβουν τα φώτα οπισθοπορείας σε κωνικό σχήμα με φορά προς τα μέσα, μια στιλιστική επιλογή που εφαρμόζεται και στους επίπεδους προβολείς που προσφέρονται σε τρεις εκδόσεις με κορυφαία αυτήν της τεχνολογίας Matrix LED.

Το Audi Q3 Sportback έχει μήκος 4,50 μέτρα, πλάτος 1,84, ύψος 1,56 και μήκος μεταξονίου στα 2,68, ενώ  η οροφή είναι χαμηλωμένη και καταλήγει στις επίπεδες κολόνες D και σε μια μικρή αεροτομή. Οι ανωτέρω διαστάσεις καθιστούν το εσωτερικό ευμετάβλητο, με τα πίσω καθίσματα να διαθέτουν χώρο για τρία άτομα, ενώ μπορούν να μετακινηθούν 130 χιλιοστά κατά μήκος. Ο χώρος αποσκευών κυμαίνεται από τα 530 έως και τα 1.400 λίτρα.

Στο βασικό εξοπλισμό συναντάται ψηφιακός πίνακας οργάνων 10 ιντσών (προαιρετικά 12,3 ιντσών), με τον έλεγχό του να πραγματοποιείται μέσω του τιμονιού πολλαπλών λειτουργιών. Στο κέντρο του ταμπλό εδρεύει μια οθόνη αφής 10,1 ιντσών με ακουστική ανάδραση, ενώ το σύστημα πλοήγησης MMI plus, αναγνωρίζει τις προηγούμενες διαδρομές του οδηγού. Το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας είναι συμβατό με Apple CarPlay και Android Auto, ενώ διαθέσιμες είναι και οι online υπηρεσίες της Audi connect σε ταχύτητα LTE Advanced, οι οποίες παρέχουν online πληροφορίες για την κυκλοφορία.

Το νέο Audi Q3 Sportback προσφέρεται με δίλιτρα μοτέρ βενζίνης και πετρελαίου, τα οποία συνδυάζονται αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων. Το Q3 Sportback 45 TFSI Quattro S tronic αποδίδει 230 ίππους, ενώ το πετρελαιοκίνητο Q3 Sportback 35 TDI S των 150 ίππων, θα διατίθεται, λίγο μετά το λανσάρισμα, και με χειροκίνητο κιβώτιο με τετρακίνηση Quattro. Θα ακολουθήσουν, μάλιστα, και άλλες εκδόσεις, όπως ένας ένας ισχυρότερος diesel και μία έκδοση βενζίνης, η οποία θα συνδυάζεται με υβριδικό σύστημα 48V. Το επερχόμενο μοντέλο θα φέρει ως στάνταρ το προοδευτικό σύστημα διεύθυνσης, ενώ η έκδοση S line θα εξοπλίζεται με σπορ ανάρτηση.

Όσον αφορά, τέλος, τα συστήματα υποβοήθησης, το Q3 Sportback ενσωματώνει Προειδοποίηση για Απομάκρυνση από τη Λωρίδα Κυκλοφορίας (Lane Departure Warning), Προειδοποίηση Αλλαγής Λωρίδας (Lane Change Warning), καθώς και το Audi pre sense, που σε επικείμενη εμπρόσθια σύγκρουση προειδοποιεί τον οδηγό οπτικά, ακουστικά και απτικά. Στον προαιρετικό εξοπλισμό συμπεριλαμβάνεται Adaptive Cruise Assist, καθώς και το σύστημα Ανίχνευσης Οπίσθιας Κάθετης Κίνησης (Rear Cross Traffic Assist).

 

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...