Μελλοντική BMW Z Spyder Stradale

Στους δρόμους από το 2014

  • -
  • -

Η BMW πέρα από του οικολογικού και οικονομοτεχνικού χαρακτήρα, τεχνολογικών εξελίξεων που έχει στα σκαριά, σκέφτεται να ενδυναμώσει την γκάμα της με μοντέλα που υποστηρίζουν τις παραδοσιακές αξίες της. Η μελλοντική Ζ Spyder Stradale πιθανόν να αποτελέσει, σύμφωνα και με δηλώσεις διευθυντικών στελεχών, μια νέα τεχνολογική πλατφόρμα και έναν άξιο διάδοχο της Z8 Roadster.

Η χαρακτηριστική ονομασία Spyder Stradale έχει χρησιμοποιηθεί από την BMW την δεκαετία του ’40, από μια ειδική έκδοση της 328 ΜΜ. Ακολουθώντας την λογική των σύγχρονων μοντέλων σειράς 5 Gran Turismo και Gran Coupe, η BMW δίνει ένα πιο ιταλικό και στιλάτο αέρα στις ονομασίες των πιο ξεχωριστών μοντέλων. Η σχεδιαστική γραμμή της θα βασίζεται σε ένα μακρύ εμπρός ρύγχος, μικρό πίσω μέρος και μια τραβηγμένη προς τα πίσω θέση οδήγησης, στα πρότυπα της σημερινής Z4 παραγωγής. Η κορυφαία αεροδυναμική σχεδίαση, η χρήση συνθετικών υλικών για την μείωση του βάρους και μια σκληρή οροφή, αναμένεται να υιοθετηθούν στο πρωτότυπο της Spyder Stradale.

Κινητήρια μονάδα για το νέο μοντέλο, μπορεί να είναι κάποιος V8 ή V10 από την ευρεία γκάμα κινητήρων της BMW. Η χρήση συστήματος Start&Stop, η ανάκτηση ενέργειας από την πέδηση, το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (μέχρι και 9 σχέσεις!), καθώς και μια υβριδική έκδοση, πολύ πιθανόν να χαρακτηρίζουν το νέο μοντέλο.  Μέσα στα σχέδια της BMW είναι η παρουσία του πρωτότυπου της Spyder Stradale στην έκθεση της Φρανκφούρτης την επόμενη χρονιά, με την έναρξη παραγωγής του μοντέλου να τοποθετείται στο 2014.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...