Νέο Renault ZOE με αυτονομία 390 km (vid)

Όλο και πιο σκληρός ο ανταγωνισμός στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

  • -
  • -

Η διάδοση της ηλεκτροκίνησης στην Ευρώπη γίνεται με γοργά βήματα, καθώς ωριμάζουν οι συνθήκες (προδιαγραφές EV και υποδομές) για την αγορά ενός μηδενικών ρύπων αυτοκινήτου.

Τη στιγμή που ο ανταγωνισμός είναι πιο έντονος, η Renault λανσάρει τη νέα γενιά του ZOE, του ηλεκτρικού της σουπερμίνι, το οποίο μετρά από το 2012 μέχρι σήμερα περίπου 150.000 ταξινομήσεις, ενώ κατέχει στην Ευρώπη μερίδιο άνω του 18%.

Στόχος των Γάλλων ήταν να δημιουργήσουν ένα αυτοκίνητο που θα είναι ταυτόχρονα πιο απολαυστικό σε καθημερινή χρήση αλλά και πιο πρακτικό, με αυξημένη αυτονομία. Αφενός τοποθέτησαν πιο ισχυρό ηλεκτροκινητήρα, ισχύος 136 ίππων, και αφετέρου μεγαλύτερης χωρητικότητας μπαταρίες, 52 kWh (έναντι 41 kWh του προηγούμενου μοντέλου). Με μία φόρτιση προσφέρουν αυτονομία 390 km, στο νέο – αυστηρότερο – κύκλο δοκιμών WLTP.

ΟΔΗΓΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΤΟ ΝΕΟ RENAULT CLIO

Αν και διατηρεί το σχήμα του προηγούμενου μοντέλου, το ZOE τρίτης γενιάς είναι πιο αιχμηρό σχεδιαστικά, γεγονός που του προσδίδει πιο έντονη παρουσία στο δρόμο. Παράλληλα έχουν βελτιωθεί οι εσωτερικοί του χώροι και έχει εκσυγχρονιστεί ο εξοπλισμός άνεσης, ασφάλειας και συνδεσιμότητας. Στο στάνταρ εξοπλισμό ακόμη και της βασικής έκδοσης είναι ο ψηφιακός πίνακας οργάνων 10 ιντσών, ενώ η τύπου tablet οθόνη αφής που φιλοξενεί το σύστημα πολυμέσων EASY LINK είναι κοινή με αυτή του νέου Clio.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...