Νέα BMW Σειρά 3 Touring με 500 lt χώρο αποσκευών

Μεγαλύτερη, πρακτικότερη και με νέα εμφάνιση

  • -
  • -

Η νέα BMW Σειρά 3 Touring αποτελεί την πιο πρακτική έκδοση της 3άρας (δείτε εδώ τη δοκιμή μας). Το νέο station wagon είναι ελάχιστα πιο μεγάλο από την προηγούμενη γενιά και συγκεκριμένα το μήκος φτάνει τα 4.709 mm, το πλάτος τα 1.827 mm, καθώς και το ύψος τα 1.470 mm. Το μεταξόνιο της BMW Σειρά 3 Touring είναι κατά 41 μεγαλύτερο από τη sedan, φτάνοντας τα 2.851 mm. Σχεδιαστικά, ακολουθεί τον δρόμο που χάραξε το sedan με το αιχμηρό εμπρόσθιο τμήμα, τα επιθετικά φωτιστικά σώματα και τα “νεφρά” στη μάσκα που έχουν μεγαλώσει αισθητά. Οι ράγιες οροφής διατίθενται στον στάνταρ εξοπλισμό.

Στο εσωτερικό συναντάμε γνώριμες σχεδιαστικές γραμμές, ωστόσο αυξήθηκε ο χώρος τόσο για τους εμπρός όσο και για τους πίσω. Οι τελευταίοι έχουν περισσότερη άνεση στα πόδια και στο κεφάλι τους, καθώς ο χώρος αποσκευών έφτασε τα 500 λίτρα, ενώ σε περίπτωση αναδίπλωσης των πίσω καθισμάτων η τιμή αυτή εκτοξεύεται στα 1.510 λίτρα.

Τρεις βενζινοκινητήρες και τρία σύνολα diesel θα διατίθενται με το λανσάρισμα της νέας BMW Σειράς 3 Touring ή μερικές εβδομάδες αργότερα. Η BMW M340i xDrive Touring με τον εξακύλινδρο κινητήρα θα αποδίδει 374 ίππους. Η γκάμα περιλαμβάνει επίσης δύο τετρακύλινδρους βενζινοκινητήρες με 184 ίππους στην BMW 320i Touring και 258 PS στην BMW 330i, έναν εξακύλινδρο σε σειρά diesel με 265 PS στην BMW 330d xDrive Touring και δύο τετρακύλινδρα μηχανικά σύνολα diesel 150 PS στην BMW 318d Touring και 190 PS στην BMW 320d Touring.

Οι τετρακύλινδροι diesel των BMW 318d Touring και BMW 320d Touring συνδυάζονται στάνταρ με εξατάχυτο, μηχανικό κιβώτιο ή με ένα οκτατάχυτο Steptronic προαιρετικά (στάνταρ σε όλες τις υπόλοιπες εκδόσεις). To σύστημα τετρακίνησης – που βελτιστοποιεί την κατανομή ισχύος – προσφέρεται στάνταρ στα περισσότερα βενζινοκίνητα και diesel μοντέλα και προαιρετικά για την BMW 330i xDrive Touring και BMW 320d xDrive Touring. Όλες οι εκδόσεις πληρούν τις το πρότυπο εκπομπών ρύπων Euro 6d-TEMP. Το 2020, μία BMW Σειρά 3 Touring με plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης θα προστεθεί στη γκάμα για πρώτη φορά.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η νέα Σειρά 3 Touring είναι πιο σπορ από τον προκάτοχό της, χάρη στο χαμηλό κέντρο βάρους και την ιδανική κατανομή βάρους 50-50. Η ακαμψία του νέου μοντέλου έχει αυξηθεί κατά 25% και προαιρετικά υπάρχουν οι sport αναρτήσεις Μ μειώνοντας το ύψος του αμαξώματος κατά 10 mm.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...