Μεγάλο και μικρό SUV από την Kia

Στη Σεούλ παρουσιάστηκαν τα επόμενα concept στη δημοφιλή κατηγορία των οχημάτων ελεύθερου χρόνου

  • -
  • -

Την κατεύθυνση που θα ακολουθήσει τόσο σχεδιαστικά όσο και προϊοντικά τα επόμενα χρόνια στη διαρκώς αναπτυσσόμενη κατηγορία των SUV παρουσιάζει η Kia στο σαλόνι αυτοκινήτου της Σεούλ. Πρεμιέρα στην πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας κάνουν δύο πρωτότυπα οχήματα ελεύθερου χρόνου, που τοποθετούνται στα δύο άκρα. Από την μία το μικρό Signature και από την άλλη το μεγάλο Masterpiece.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΟ KIA SPORTAGE 4x4

Το Signature απευθύνεται σε νεανικό κοινό, τόσο με τη σχεδίασή του όσο και με τις μικρές του διαστάσεις. Η φαρδιά μάσκα ενώνεται με τα λεπτά φωτιστικά σώματα στο εμπρός μέρος, σε μία σύνθεση που αποτελεί εξέλιξη της γρίλιας «tiger nose» της Kia. Η διχρωμία του αμαξώματος και οι λεπτομέρειες από χρώμιο αποτελούν χαρακτηριστικά του γνωρίσματα. Η έκδοση παραγωγής του μικρού SUV θα αποκαλυφθεί εντός του έτους, όμως σχεδιαστικές λεπτομέρειες από το concept Signature θα δούμε και σε άλλα μελλοντικά μοντέλα της κορεάτικης μάρκας.

Διαφορετικής φιλοσοφίας είναι το Masterpiece, κάτι που αποτυπώνεται στο μέγεθος και τις αναλογίες του. Με πιο… τετραγωνισμένο αμάξωμα, το μεγάλο SUV θυμίζει off road μοντέλα από τις ΗΠΑ. Η αυξημένη απόσταση από το έδαφος, οι μεγάλοι τροχοί και τα σκαλοπάτια καθιστούν ξεκάθαρο τον off road χαρακτήρα του. Η τετρακίνηση είναι δεδομένη όπως και η πολυτέλεια του εσωτερικού.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...