Υβριδικά Jeep με τον 1.3 turbo και ηλεκτρικό μοτέρ

Στη Γενεύη παρουσιάστηκαν οι πράσινες εκδόσεις των Renegade και Compass

  • -
  • -

Μία από τις γνήσιες off road μάρκες της αυτοκίνησης ετοιμάζεται να κάνει το πέρασμα στην ηλεκτροκίνηση. Ο λόγος για την Jeep, η οποία μας έδειξε στη Γενεύη τις plug-in υβριδικές εκδόσεις των Renegade και Compass.

Στόχος της αμερικάνικης μάρκας είναι αφενός να περιορίσει το αποτύπωμά της στο περιβάλλον και αφετέρου να μειώσει το καθημερινό κόστος χρήσης των αυτοκινήτων της. Χωρίς βέβαια να περιορίζονται οι δυνατότητες κίνησης των μοντέλων της σε κάθε έδαφος.

Το υβριδικό σύστημα της Jeep περιλαμβάνει τον νέο 1.3 turbo βενζίνης και ηλεκτρικό μοτέρ, τα οποία αποδίδουν συνδυαστικά 190 ή 240 ίππους στο Renegade και 240 ίππους στο Compass. Οι μπαταρίες εξασφαλίζουν ηλεκτρική αυτονομία έως 50 km, σε ταχύτητες που φθάνουν τα 130 km/h. Το υβριδικό Renegade χρειάζεται περίπου 7 sec για να επιταχύνει από στάση στα 100 km/h. Όσο για τις εκπομπές ρύπων, αναμένεται να είναι κάτω από 50 g/km.

Η Jeep ονομάζει την τετρακίνηση των plug-in μοντέλων της eAWD, με την κίνηση στον πίσω άξονα να οφείλεται αποκλειστικά στο ηλεκτρικό μοτέρ. Επεμβάσεις έχουν γίνει επίσης στον πίνακα οργάνων και την οθόνη του infotainment, προκειμένου ο οδηγός να έχει άμεση πληροφόρηση για τη λειτουργία του υβριδικού συστήματος.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...