“Πάνοπλη” στη Γενεύη η Alfa Romeo

Ξεχωρίζουν το μονοθέσιο του Kimi Raikkonen, η ειδική σειρά “Alfa Romeo Racing” των Giulia & Stelvio Quadrifoglio, οι εκδόσεις “Ti” και οι δύο εκδόσεις της Giulietta

  • -
  • -

Η κλεψύδρα μέχρι την έναρξη της Διεθνής Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης άδειασε και η Alfa Romeo είναι μία από τις φίρμες που υποδέχονται κοινό και δημοσιογράφους.

Εξ αφορμής, λοιπόν, της επιστροφής στη Formula 1, υπό την ονομασία “Alfa Romeo Racing, δυναμική είναι η παρουσία του μονοθέσιου της ομάδας το οποίο θα αφεθεί στα χέρια των Kimi Raikkonen και Antonio Giovinazzi. Αυτό εκφράζει την άρρηκτη σχέση των αυτοκινήτων παραγωγής, όπως είναι οι Giulia Quadrifoglio & Stelvio QuadrifoglioAlfa Romeo Racing, με τους αγώνες. Παράλληλα, πραγματοποιείται η παρουσίαση των Stelvio & Giulia Ti, δύο νέων εκδόσεων που φέρουν το ιστορικό ακρωνύμιο “Turismo Internazionale”, ενώ το ενδιαφέρον μαγνητίζει και η νέα Alfa Romeo Giulietta MY19.

TONALE: ΤΟ ΝΕΟ SUV ΤΗΣ ALFA ROMEO

Giulia Quadrifoglio και Stelvio Quadrifoglio “Alfa Romeo Racing”

Δίπλα στο μονοθέσιο (C38) των Raikkonen και Giovinazzi παρουσιάζονται οι ειδικές εκδόσεις των Giulia και Stelvio, “Alfa Romeo Racing”, οι οποίες φέρουν τα ίδια χρώματα με το αγωνιστικό, και διαθέτουν μια σειρά ξεχωριστών χαρακτηριστικών, όπως τα αγωνιστικά καθίσματα της Sparco από ανθρακονήματα, το τιμόνι με επένδυση δέρματος και Alcantara, τμήματα από ανθρακονήματα, καθώς βεβαίως και το ειδικό λογότυπο της Alfa Romeo Racing.



ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΣΤΗΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΙΣ 5 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ GIULIETTA ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά ξεχωρίζουν το Adaptive Cruise Control, το ηχοσύστημα Harman Kardon και σύστημα πολυμέσων AlfaTM Connect 3D Nav με οθόνη 8.8”, το προηγμένο σύστημα AlfaTM Chassis Domain Control, το σύστημα τετρακίνησης Q4 (στην Stelvio Quadrifoglio), το AlfaTM Active Torque Vectoring system, το AlfaTM Active Suspension και το AlfaTM DNA Pro με τη λειτουργία Race. Ειδικότερα για το σύστημα DNA, με βάση την επιλογή προγράμματος από τον οδηγό, ο κινητήρας, το κιβώτιο ταχυτήτων και το σύνολο των ηλεκτρονικών συστημάτων προσαρμόζονται ώστε το αυτοκίνητο να ανταποκρίνεται με τον καλύτερο τρόπο στις οδηγικές συνθήκες και τις προτιμήσεις του οδηγού. 

Alfa Romeo Stelvio Ti

Περνώντας στην έκδοση “Ti” της Stelvio, αυτή εφοδιάζεται με τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης των 2 λίτρων με απόδοση 280 ίππων και 400Nm ροπής, ενώ διαθέτει αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων και σύστημα τετρακίνησης Q4. Για τα 100km/h από στάση απαιτούνται μόλις 5,7 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική αγγίζει τα 230km/h. Ενδιαφέρον συγκεντρώνουν, ακόμη, το χρώμα Misano Blue, καθώς και οι τροχοί ελαφρού κράματος των 20’’.

Alfa Romeo Giulia Veloce Ti

Τα μηχανικά μέρη της Stelvio Ti συναντώνται και στην Giulia Veloce Ti, όπως, επίσης, και το ξεχωριστό χρώμα Misano Blue του αμαξώματος. Βέβαια, στην περίπτωση του εν λόγω μοντέλου αυτό συνδυάζεται με μαύρη οροφή, τροχούς 19’’ και μια σειρά στιλιστικών χαρακτηριστικών από ανθρακονήματα. Πλούσιος είναι και ο εξοπλισμός ο οποίος εκτός των άλλων περιλαμβάνει το σύστημα πολυμέσων AlfaTM Connect 3D NAV, με την οθόνη των 8,8” και συμβατότητα με Apple CarPlayTM και Android AutoTM, καθώς και το σύστημα ήχου υψηλής πιστότητας της Harman Kardon. 

Alfa Romeo Giulietta ΜΥ19  Executive & Veloce

Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν, φυσικά, την ευκαιρία να συστηθούν και με τις νέες εκδόσεις της Giulietta.

H Executive προσφέρεται για όσους αναζητούν φινέτσα, η οποία είναι έντονη χάρη στο νέο χρώμα Visconti Green με το καφέ δερμάτινο σαλόνι. Ο πλούσιος εξοπλισμός εστιάζει στην άνεση και τη συνδεσιμότητα με το σύστημα πολυμέσων-πλοήγησης UConnect με την οθόνη αφής των 6,5’’. Κίνηση στη Giulietta Executive δίνουν Turbo κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου προδιαγραφών Euro 6D-temp, με απόδοση 120 ίππους, οι οποίοι συνδυάζονται με το σύστημα επιλογής προγραμμάτων Alfa DNA και το ηλεκτρονικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης Q2.

Βέβαια, η ιταλική φίρμα προνοεί και για όσους αναζητούν σπορ χαρακτήρα, κάτι το οποίο προσφέρει η Veloce. Στα στοιχεία που εκπέμπουν δυναμισμό συγκαταλέγονται οι νέοι σπορ προφυλακτήρες, οι κίτρινες δαγκάνες των φρένων της Brembo, οι λεπτομέρειες σε μαύρο γυαλιστερό χρώμα και βέβαια οι μεγάλες απολήξεις της εξάτμισης, μαζί με τους τροχούς ελαφρού κράματος διαμέτρου 18’’. Το εσωτερικό της Veloce, παράλληλα, φιλοξενεί το ίδιο σύστημα πολυμέσων-πλοήγησης με αυτό της Executive (UConnect). Τέλος, ο υψηλής απόδοσης κινητήρας πετρελαίου 2.0 JTDM προδιαγραφών 6D-temp με τους 170 ίππους και το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη TCT με τις 6 σχέσεις και τη δυνατότητα χειροκίνητης λειτουργίας από τα paddles στο τιμόνι, εξασφαλίζουν την οδηγική αίσθηση που υπόσχεται το όνομα Veloce. 

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...