Alfa Romeo Tonale: Το μικρό αδελφάκι της Stelvio

To compact SUV εφοδιάζεται με υβριδική τεχνολογία

  • -
  • -

Οι φήμες των τελευταίων μηνών που ήθελαν την Alfa Romeo να ετοιμάζει ένα μικρότερο SUV από την Stelvio επιβεβαιώθηκαν. Η ιταλική μάρκα αποκάλυψε στην έκθεση της Γενεύης την Tonale, ένα compact αυτοκίνητο ελεύθερου χρόνου. Πρόκειται για concept car, όμως το αυτοκίνητο παραγωγής θα έχει πολλές ομοιότητες μαζί του. Ίσως όχι τις κρυμμένες χειρολαβές και τις κάμερες που αντικαθιστούν τους εξωτερικούς καθρέπτες.

Η σχεδιαστική φιλοσοφία της Stelvio διατηρήθηκε και στην Tonale. Μυώδες αμάξωμα, μεγάλοι τροχοί 21 ιντσών, επιθετική εμφάνιση. Τα δύο μοντέλα συνδέουν και τα ονόματά τους, καθώς Tonale είναι – όπως στην περίπτωση της Stelvio – ένα ορεινό πέρασμα στις ιταλικές Άλπεις.

Το compact SUV της Alfa Romeo ξεχωρίζει από τη μεγάλη μάσκα, τα πολύ λεπτά φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω. Στο τετραθέσιο εσωτερικό (άλλη μία λεπτομέρεια που λογικά δεν θα περάσει στο αυτοκίνητο παραγωγής) συναντάμε ποιοτικά υλικά όπως δέρμα και αλκαντάρα, πάνελ με κρυφό φωτισμό και πλήρως ψηφιακό ταμπλό που καθιστά περιττή οποιαδήποτε παρουσία διακοπτών.

KATEBΑΣΕ ΔΩΡΕΑΝ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ 63 ΤΟΥ GOCAR MAGAZINE ΓΙΑ ΣΥΣΚΕΥΕΣ iPAD

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΔΩΡΕΑΝ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ 63 ΤΟΥ GOCAR MAGAZINE ΓΙΑ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ANDROID

Ο οδηγός λαμβάνει όλες τις πληροφορίες από τον 12,3 ιντσών ψηφιακό πίνακα οργάνων, ενώ και η οθόνη 10,25’’ του συστήματος πολυμέσων είναι στραμμένη προς αυτόν. Τα συστήματα συνδεσιμότητας περιλαμβάνουν δύο προγράμματα: το "Alfista" κρατά τον οδηγό σε επαφή με εκδηλώσεις που διοργανώνουν club φίλων της Alfa Romeo (όπως εκδρομές, ταξίδια σε αγώνες αυτοκινήτου και συναντήσεις), ενώ το "Paddock" είναι μία on-line πλατφόρμα αγορών αξεσουάρ.

Το υβριδικό σύστημα της Tonale περιλαμβάνει κινητήρα εσωτερικής καύσης μπροστά και ηλεκτρικό μοτέρ πίσω, καθιστώντας το compact SUV τετρακίνητο. Πάντως οι Ιταλοί δεν ανακοίνωσαν τα τεχνικά χαρακτηριστικά, όπως συνδυαστική ισχύ ή αυτονομία με αποκλειστική χρήση των μπαταριών.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...