Νέα Mercedes-AMG GLE 53 4Matic+ (video)

Λίγο πριν την ισχυρή 63άρα, η Mercedes αποκαλύπτει την GLE των 435 ίππων

  • -
  • -

Αν και η αναμονή μας ήταν για την 63άρα, η Mercedes-AMG αποκάλυψε τη… μικρότερη GLE 53 4MATIC+, η οποία θα βρίσκεται στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης. Ωστόσο, οι 435 ίπποι είναι παραπάνω από αρκετοί για το SUV της γερμανικής φίρμας, μιας και αυτή είναι η βασική διαφορά σε σχέση με τις… απλές versions. Κάτω από το καπό της βρίσκεται ο 6κύλινδρος σε σειρά 3λιτρος twin-turbo κινητήρας με βοήθεια ενός ήπιου ηλεκτροκινητήρα 48V. Όπως αναφέραμε και παραπάνω, η απόδοση του μοτέρ φτάνει τα 435 PS και τα 520 Nm ροπής, ενώ λόγω… «ρεύματος» διατίθεται ένα επιπλέον boost 25 ίππων και 250 Nm ροπής όταν είναι απαραίτητο για λίγα δευτερόλεπτα. Το συγκεκριμένο σύνολο συνδυάζεται με το αυτόματο 9άρι κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη και με το σύστημα τετρακίνησης. Ακόμα, υπάρχει δυνατότητα επιλογής προγράμματος ανάμεσα από τα: Sand, Trail, Slippery, Comfort, Sport, Sport+ και Individual. Η Mercedes-AMG GLE 53 4Matic+ μπορεί να επιταχύνει από στάση και να φτάσει τα 100 km/h σε 5,3 sec, ενώ η μέγιστη ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h.

H εταιρεία με σήμα το αστέρι εξόπλισε τη νέα GLE 53 με την ειδική αερανάρτηση, με την οποία ο οδηγός μπορεί να απολαύσει την οδήγηση ανάμεσα από τρεις διαφορετικές ρυθμίσεις: Comfort, Sport και Sport+. Επιπρόσθετα, υπάρχουν και οι επιλογές Trail και Sand για τα off-road πακέτα του μοντέλου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αερανάρτηση συνδυάζεται με τους πνευματικά ελεγχόμενους άξονες ώστε να προσαρμόζει το ύψος του αμαξώματος, ανάλογα με το επιπλέον βάρος που υφίσταται από διάφορους παράγοντες (επιβάτες, βαλίτσες κλπ.). Πιο συγκεκριμένα, το αμάξωμα μπορεί να ανυψωθεί έως και 55 mm, χάρη στο σύστημα ανάρτησης.

Εμφανισιακά, η AMG GLE 53 δείχνει πιο επιθετική, χάρη στους νέους επανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, την «αγριεμένη» γρίλια και τις 20 (έως 22) ιντσών ζάντες αλουμινίου. Στο εσωτερικό δεν υπάρχει καμία αλλαγή με τη διαφορά των κόκκινων λεπτομερειών (ραφές, διακοσμητικά κλπ.). Όπως και στις απλές εκδόσεις, στο ταμπλό ξεχωρίζει από το σύστημα MBUX και τις οθόνες (πίνακας οργάνων και κεντρική), που ενώνονται.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...